Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās šīgada pirmais rallijs Baltijas valstīs – rallijs "Alūksne 2013", kurā uzvaru 2WD Open klasē izcīnīja "ANB autosports" ekipāža Atis Bruņinieks/Edgars Grīns, saņemot arī īpašo naudas balvu kā ātrākā vienas ass piedziņas automašīnas ekipāža.

Savulaik sensāciju izraisījusī brāļu Ata un Naura Bruņinieku ekipāža, kas uzrādīja izcilus reuzltātus, braucot ar "VW Golf" automašīnu Latvijas rallijsprinta čempionātā un izcīnot vairākus čempionu titulus, tagad ir nosacīti pašķīrusies, abiem brāļiem izvēloties sēdēt pie sporta auto stūres.

Rallijam "Alūksne 2013" bija pieteikusies Ata Bruņinieka/Edgara Grīna ekipāža, un jau no pirmā ātrumposma izvirzījās vadībā savā ieskaitē. "Kā parasti, mūs neviens neuzskatīja par favorītiem uzvarai starp vienas ass piedziņas automašīnām," saka Atis. "Taču tas šoreiz tas mums nāca tikai par labu, jo deva papildus motivāciju izcīnīt uzvaru un pierādīt, ka ar "žiguli" var braukt ļoti ātri, apsteidzot konkurentus ar krietni jaunākām automašīnām. Sacensību laikā izbaudījām sīvo cīņu ar Ralfu Sirmaci un igauni Kevinu Kūsiku. Mūsu mērķis šīm sacensībām bija tikai viens - uzvara, tādēļ patiess prieks par to, ka mums izdevās izpildīt iecerēto."


Uzvara un čeks par 1000 eiro ekipāžai gan nenāca viegli – pēdējā ātrumposma finišā baltais "žigulis" ieripoja ar beigtu pārnesumkārbu un sajūgu. "Par iegūto balvas naudu varēsim salabot defektus, kas automašīnai radās šajā rallijā. Jau pēc 4. ātrumposma mums beidzās sajūgs, kas faktiski nozīmēja to, ka puse no sacensībām tika aizvadītas, laužot ātrumkārbu. To, kas paliks pāri, novirzīsim, lai komanda jau nākamajā rallijā varētu startēt ar "Ford Fiesta R2" automašīnu," saka pilots. "Sacensību sākumā mēs pieļāvām kļūdas, jo bija grūtības uztvert stenogrammu. Neskatoties uz pirms tam veiktajiem testiem/treniņiem, kaut kā negāja, bija grūtības uztvert paša pierakstīto, taču sacensību turpinājumā viss tomēr atrisinājās un mēs varējām kāpināt tempu."

Neskatoties uz veiksmīgo sezonas sākumu, pastāv iespēja, ka Atis Bruņinieks nemaz tik bieži uz starta neizies. "Šobrīd mums pietrūkst līdzekļu, lai veiksmīgi aizvadītu sezonu ar vienu automašīnu, nemaz nerunājot par divām. Komandas prioritāte šogad būs Naura starts Latvijas rallija čempionātā. Man, iespējams, šis bija pirmais un pēdējais rallijs šosezon, taču ceru, ka izdosies atrast stūrmani un līderpozīcijas rallijsprinta čempionātā noturēt līdz galam," atzīst Atis Bruņinieks. "Šobrīd komandas prioritāte ir sagatavot jauno "Ford Fiesta R2" sacīkšu automašīnu līdz nākamajam rallijam "Liepāja – Ventspils", lai ar to varētu startēt Nauris. Pēc tam jau skatīsimies kāda būs finansiālā situācija."

Rallijam "Liepāja-Ventspils" Naura Bruņinieka/Edgara Grīna ekipāža ir startēs R2 klasē, kurā ir pieteikušās astoņas mašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!