"auto24 Rally Estonia", kas šajā nedēļas nogalē risināsies Dienvidigaunijā, slēpošanas kūrorta Otepes apkārtnē, startēs viens no spēcīgākajiem braucēju sastāviem Baltijas sacensībās pēdējo gadu laikā, ieskaitot vairākas vadošās Latvijas rallija ekipāžas, kas sola nopietnu cīņu un intrigu trasē.

Tā kā "auto24 Rally Estonia" notiek slavenā igauņu pilota Marko Martina dzimtajā pusē, viņš arī šogad ir nolēmis no "MM Motorsport" komandas vadītāja kļūt par rallija braucēju, un aizstāvēt pērn izcīnīto sacensību uzvarētāja titulu.

Taču šogad Martinam konkurence būs krietni vien nopietnāka nekā pērn, jo pirmais starta numurs ir piešķirts norvēģim Madsam Ostbergam ("Adapta AS"), kurš šoziem sensacionāli izcīnīja otro vietu WRC Zviedrijas posmā. Sagaidāms, ka ātri būs arī Kriss Mīke ("MINI WRC Team"), Jari Ketomā ("Skandi Motors Rally team") un Georgs Gross ("MM Motorsport"), kā arī Martins Prokops ("Czech Ford National team") un Deniss Kuipers ("Ferm Powe Tools WRT"), kuriem ir nozīmīga pasaules čempionāta pieredze.

No Latvijas pārstāvjiem visaugstākais starta numurs un iespēja pacīnīties par augstākajām vietām būs Ivaram Vasaruadzim ("Skandi Motors Rally Team"), kurš brauks ar ierasto "Mitsubishi Lancer WRC" automobili, savukārt N4 klasē mūsu cerības liktas uz Jāni Vorobjovu ("Vorobjovs Racing"), kuram ir labas izredzes šajā rallijā uzlabot savu situāciju Igaunijas čempionāta kopvērtējumā N4 klasē un pacīnīties par čempiona titulu sezonas vērtējumā.

A8 klasē Latviju pārstāvēs Aivars Bērziņš/Māris Šeflers ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), N3 klasē – Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs ("Renault Clio").

Kopumā starptautisko klašu ieskaitē (A8, A7, A6, N4, N3) dalību pieteikušas 77 ekipāžas, taču kopējais "auto24 Rally Estonia" dalībnieku skaits būs kuplāks, jo klāt nāks nacionālo klašu braucēji, viņu vidū arī soms Tonijs Gārdemeisters ar "BMW M3", un vēsturisko automašīnu ekipāžas.

Lai palielinātu sacensību intrigu, rallija organizatori ir ieviesuši papildus vērtēšanas kategorijas – apbalvotas tiks ekipāžas par tālāko lēcienu mākslīgajā tramplīnā otrajā un trešajā ātrumposmā piektdien vakarā, kā arī par atraktīvāko lēcienu ceturtā un septītā ātrumposma "Alaküla" tramplīnā sestdien. Savukārt piektajā un astotajā ātrumposmā "Veski" tramplīnā tiks vērtēts īsākais lēciens, kura autori saņems speciālbalvu no enerģijas dzēriena "Bettery", lai nākamgad viņiem izdotos tālāks lidojums Igaunijas rallija tramplīnos.

Rallija starts piektdien, 15.jūlijā, pl. 16:40 Otepē. Pirmajā sacensību dienā ekipāžām būs jāveic trīs ātrumposmi.

Sestdien sacensības sāksies pl. 10:20, bet pirmais ātrumposms paredzēts pl. 10:55. Kopumā otrajā dienā sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi. Rallija finišs un apbalvošana – pl. 18 Otepē.

Rallija ātrumposmu kartes publicētas žurnālā "Auto Leht", kas būs iegādājams rallija norises vietās un degvielas uzpildes stacijās visā Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!