Foto: Dace Teibe
Aizvadītajā nedēļas nogalē, 2. un 3. jūlijā, Biķernieku trasē norisinājās motošosejas "Track day" un Baltijas čempionāta otrais posms motošosejā, kas paralēli bija arī ieskaite Lietuvas, Latvijas, kā arī Igaunijas čempionāta posmam motošosejā. Baltijas čempionāta dienā lietuviešu motosportists Šarūns Plads uzstādīja jaunu Biķernieku trases rekordu – 1:36,309.

Spraigā cīņā ar konkurentiem no citām Baltijas valstīm sacensību ātrākajā klasē "Superbike" pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja jau iepriekš minētais Šarūns Plads, bet otro vietu izcīnīja pašmāju sportists Ivo Vinniņš ("SFRT Motorsports"), aiz sevis atstājot Igaunijas sportistu Hanno Veltu.

B1200 klases uzvarētājs bija Latvijas sportists Kristaps Grietiņš ("Road Racing Riga"), aiz sevis atstājot lietuvieti Tauru Norkūnu. Savukārt trešā vietā palika Kristapa komandas biedrs Māris Grīviņš.

"Superstock 600" klase iepriecināja visus līdzjutējus, jo uz goda pjedestāla kāpa brāļi Gints un Juris Apiņi. Otro vietu atstājot lietuviešu motosportistam Jonasam Stankūnam.

Sacensību visplašāk pārstāvētā klase bija C600/C1200 klase, kur piedalījās 20 sportisti. C600 klasē visas godalgotās vietas tika Latvijas sportistiem, kur uzvaru ar izcīnīja Alfrēds Lazdiņš, bet otro vietu ieņema Normunds Kazušs, savukārt trešajā vietā ierindojās Ģirts Feldbergs. Neskatoties uz to, ka Alfrēdam Lazdiņam falšs starta dēļ tika piešķirtas soda sekundes, viņš tik un tā izcīnīja pirmo vietu.

C1200 klasē pirmo vietu izcīnīja igauņu motošosejas braucējs Sanders Telve, otro vietu atstājot mūsu motosportistam Gatim Grosgalim. Savukārt trešo vietu izcīnīja lietuvietis Romāns Jakubovskijs.

Arī "Supersport 300" klasē bija ļoti spraigas cīņas, taču nepārspēta palika Igaunijas sportiste Selīna, aiz sevis atstājot vēl divus Igaunijas sportistus – Hugo-Brentu Freimanu un Andrē Kosteru.

Paralēli Baltijas čempionāta otrajam posmam pirmajā dienā visiem bija iespēja skatīties un piedalīties "CR Moto" organizētajā "Track day", kā arī piedalīties "Street" jeb ielas klases sacensībās un Lietuvas čempionāta atvērtajā dāmu klasē. Dāmu klasē ļoti sīvā cīņā pirmo vietu ieguva lietuvietas sportiste Grēta Paškevičiene, bet otro un trešo vietu sadalīja Latvijas sportistes – Sabīne Koklačova un Dina Romanenkova.

Saukārt Latvijas čempionāta posma "Steet" jeb ielas klasē visas godalgotās vietas tika pašmāju sportistiem, kur pirmo vietu ieņēma Dāvis Briedis, otro vietu ieņēma Edgars Krūmiņš, bet trešo vietu ieņēma Kristaps Akulis.

Nākamais Baltijas čempionāta posms notiks 20.-21. augustā "Nemuno Žiedas" trasē Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!