Foto: AFP/Scanpix

Bankrotējušās "Marussia" F-1 komanda, kas beigusi pastāvēšanu, palikusi parādā ap 40 miljonus dolāru, vēsta "The Daily Telegraph".

Atklājies, ka 26 miljonus dolāru "Marussia" palikusi parādā "Ferrari" par motoru piegādi, vēl 11 miljonus – "Mclaren" komandai par inžernieru pakalpojumiem, kā arī britu kompānijai "Lloyds Banking Group" (LBG). Ņemot vērā to, ka parādi bija apdrošināti ar komandas mantu, tad LBG cer atgūt vismaz ceturto daļu naudas.

Pagājušā sezonā komandas apgrozījums bija 61,2 miljoni sterliņu mārciņu, bet zaudējumi – 11 miljoni. Šogad finanšu zaudējumi bijuši gandrīz trīs reizes lielāki, sasniedzot 29,2 miljonus mārciņu. Oktobrī komandu sāka vadīt ārēji, bet novembra sākumā lielākā daļa darbinieku tika atlaisti.

Pamatā komandas finansēšanu nodrošināja Krievijas uzņēmējs Andrejs Čeglakovs, vēl septiņus miljonus mārciņu maksāja pilota Maksa Čiltona tēvs Grems Čiltons, kurš ir bijušais apdrošināšanas kompānijas "Aon Benfield" vadītājs. Taču ar šiem līdzekļiem komandai nepietika, lai pabeigtu sezonu, un pēdējos posmos komanda nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!