Latvijas autosportists Jānis Baumanis pēc pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posma Zviedrijā skaidroja, kāpēc viņš pēkšņi palika lēns pusfinālā.

Jau vēstīts, ka Zviedrijā notikušajā posmā Baumanis nepārvarēja pusfinālu, bet cits latvietis Reinis Nitišs izcīnīja trešo vietu.

"Sarežģīta nedēļas nogale "maģiskajā" Holjesā. Laikapstākļi un izloze padarīja braucienus ļoti sarežģītus un ietekmēja arī rezultātus, it īpaši otrajā kvalifikācijā, kad līderi brauca pirmie. Par svētdienu varam drīzāk likt plusa zīmi, nevis mīnusu. Bija pāris neveiksmīgi lēmumi, bet aizcīnīties no 19. vietas pēc sestdienas līdz desmitajai ir ļoti labi, par ko gūts gandarījums," savam preses dienestam skaidroja Baumanis.

"Par pusfinālu gan esmu vīlies. Daudzi televīzijas ekrānos nemaz neredzēja, kā Roks Bacuška pamatīgi ietriecās manas mašīnas kreisajā sānā pēc tramplīna. Tā rezultātā tika pamatīgi salocīts gan priekšējais, gan aizmugurējais stūres stienis. Pēc tam ielidoju smilšu barjerā. Tai brīdī riepa palika mīksta un cīņa par vietu finālā beidzās," sašutis bija latvietis. "Neskatoties uz to, varu izcelt cīņu svētdienā pašā trasē. Protams, gribētos, lai izdotos labāk. Liels paldies komandai, atbalstītājiem un līdzjutējiem, kas bija atbraukuši vērot posmu arī klātienē. Tik aizrautīgs posms pasaules čempionātā sen nebija bijis."

"Liels prieks, ka Reinim izdevās tikt uz pjedestāla, tāpat kā man Norvēģijā. Latvijai goda pjedestāls jau otro posmu pēc kārtas," viņš uzsvēra. "Tagad gatavosimies nākamajam posmam Kanādā, kur ceram uz uzlabojumiem un labākiem rezultātiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!