Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis pēc pirmās dienas pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") pirmajā posmā Abū Dabī nebija apmierināts ar savu braucienu startiem, tāpēc komandas mehāniķi mēģinās atrast risinājumu.

Kopvērtējumā pēc pirmās dienas Jānis Baumanis ir 8. vietā ar 72 punktiem - tieši tik pat punkti arī otram latvietim Reinim Nitišam

"Pirmā sacensību diena interesanta skatītājiem, taču ne man pašam. Komandai priekšā ir ļoti daudz darba, lai sakārtotu startus. Šodien neviens no tiem neizdevās. Tiek izjaukta mašīnas ātrumkārba. Izpētīsim sajūgu, jo ir jūtamas problēmas," savam preses dienestam stāstīja Baumanis. "Šādos apstākļos neesam testējuši startus, taču ir ļoti apbēdinoši, ka mēs esam vienīgie, kuriem tie nepadevās. Protams, esmu priecīgs, ka trasē izdodas aizvadīt cīņas un apsteigt citus braucējus."

"Jaunā mašīna ir patiešām laba, tāpēc žēl, ka tās ātrumu aizēno problēmas ar startu. Trasē esam ātri, taču kamēr nebūs labi starti un pirmajā pagriezienā neiebrauksim starp līderiem, uz labu rezultātu nav ko gaidīt. Cīnīsimies un skatīsimies, kā ies, bet pagaidām mūs gaida liels mājasdarbs," viņš teica noslēgumā.

Otrajā braucienā sīvi spēkojās ar Gerlēnu Šišerī, un abi tika izsaukti pie tiesnešiem, kuri pēc pusstundas apspriedes lēma, ka vainīgo nav un viss ir bijis noteikumu robežās.

Sestdien pulksten 3. un 4. kvalifikācija risināsies attiecīgi pulksten 13:45 un 15:00 pēc Latvijas laika. Pusfināli un finālbraucieni sāksies 18:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!