Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis pēc sestdien izcīnītās piektās vietas pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sezonas pirmajā posmā Abū Dabī prestižajā "SuperCar" klasē bija priecīgs un uz nākamajiem posmiem raudzījas ar pozitīvām sajūtām.

Jau vēstīts, ka Baumanis sezonas pirmajā posmā iekļuva finālā, kur sākotnēji finišēja ceturtajā vietā, taču vēlāk tiesneši lēma latvieti nobīdīt vienu pozīciju zemāk par apdzīšanu ārpus trases.

"Protams, pārņem superīgas sajūtas, ka sezonas pirmajā posmā sasniegts fināls. Kad sakārtojām problēmu ar startiem, rezultāti strauji uzlabojās," savam preses dienestam stāstīja Baumanis. "Pozitīvā ziņa ir tā, ka pie ātriem startiem varam sasniegt labus apļa laikus un pacīnīties par augstām pozīcijām. Pāris nesaprašanās liedza finālā uzrādīt cerēto rezultātu, bet, neraugoties uz to, esmu diezgan apmierināts ar sasniegto rezultātu pirmajā posmā."

"Nākotne nebūs viegla. Nākamajiem posmiem vajadzētu būt vēl saspringtākiem. Prieks, ka šādā trasē neatpaliekam tik ļoti, kā tas bija pagājušajos gados. Tagad tik galvu augšā un gan pašam, gan mašīnai jāsagatavojas nākamajam posmam Barselonā," noslēdza braucējs.

Baumanis pēc sezonas pirmajā posmā izcīnīja 20 kopvērtējuma punktus, kas viņam dod trešo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!