Foto: AFP/Scanpix

Japānas "Grand Prix" smagu avāriju piedzīvojušā "Marussia" F-1 komandas pilota Žila Bjanki veselības stāvoklis joprojām nav uzlabojies, pavēstījusi autosportista ģimene.

Žils Bjanki joprojām atrodas Mie medicīnas centrā Jokaiči, un viņa veselības stāvoklis ir tāds pat, kā pēc pēdējās operācijas - kritisks, bet stabils, teikts Bjanki ģimenes izplatītajā paziņojumā.

"Lai arī mums nav nekādas jaunas informācijas, ko jums paziņot, mēs saprotam, ka ir ļoti daudz cilvēku visā pasaulē, kas atbalsta Žilu un novēl viņam vislabāko šai cīņā. Mēs esam lielu pateicību parādā visiem šiem faniem, un ziņosim par katrām izmaiņām, lai cik niecīgas tās būtu. Žils patiešām cīnās. Lai gan ir bijuši daži paziņojumi attiecībā par Žila ārstēšanas plāniem, pagaidām tas viss notiks Jokaiči. Viss notiks soli pa solim," ziņo Bjanki ģimene.

"Mēs vēlreiz gribam pateikties par pacietību un sapratni, ko mūsu ģimene ir saņēmusi šajā smagajā laikā," teikts paziņojumā.

Par Bjanki veselību rūpējas ne tikai vietējie ārsti, saziņā ar Romas universitātes neiroķirurgiem un FIA Medicīnas komisijas prezidentu profesoru Žerāru Saijānu.

Kā zināms, Japānas "Grand Prix" oktobra sākumā Žils Bjanki piedzīvoja smagu avāriju, kurā guva smadzeņu traumu. Kopš sacensību dienas, 5.oktobra, viņš atrodas Suzukas trasei tuvējā klīnikā un ir pārcietis divas operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!