Foto: F64
Latvijas kantētājs Elvijs Mucenieks sestdien Nīderlandē, startējot kopā ar pilotu Valentēnu Žiro no Francijas, izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta pirmā posma motokrosā blakusvāģiem kvalifikācijas grupā.

Latvijas un Francijas duets bija otrie B kvalifikācijas grupā, kurā uzvaru izcīnīja Marvins Vanlušens no Beļģijas. Šajā grupā ceturtie bija latviešu kantētājs Lauris Daiders ar igauņu braucēju Kertu Variku.

Savukārt A grupā latviešu kantētājs Kaspars Stupelis duetā ar nīderlandiešu braucēju Etjēnu Baksu par dzelteno karogu ignorēšanu saņēma desmit starta vietu sodu, līdz ar to viņiem tika 12.vieta.

Sacensības norisināsies svētdien.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!