Foto: AFP/Scanpix/LETA

F-1 komandas "Mercedes" pilots Valteri Botass no Somijas uzsācis pārrunas ar citām čempionāta vienībām "Red Bull" un "Renault", stāstīja "Sky Sports F1" žurnālists Kreigs Sleiters.

Botasam līgums ar "Mercedes" noslēgsies pēc 2020. gada sezonas, bet vācu auto ražotājs šobrīd vēlas atlikt pārrunas par jauna līguma noslēgšanu. "Mercedes" prioritāte šobrīd ir līguma pagarināšana ar seškārtējo pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu. Tāpēc Somijas autosportista pārstāvis sācis pārrunas ar citām komandām, lai Botass nepaliktu bez līguma 2021. gadā.

"Renault" komandā šobrīd uz 2021. gada sezonu ir brīva braucēja vieta, jo vienību pametīs Daniels Rikjardo. Savukārt "Red Bull" komandā pēc 2020. gada sezonas līgums noslēgsies Aleksam Albonam. Tiesa, vienības vadītājs Kristians Horners atzīst, ka vēlas Albona palikšanu komandā, ja pilots turpinās progresēt. Botasa pārstāvis ticies ar abu komandu vadībām, tomēr pagaidām šo tikšanos nozīmi nevajadzētu pārvērtēt.

Medijos izskan spekulācijas par to, ka "Mercedes" varētu noslēgt līgumu ar Sebastjanu Fetelu, kurš pēc nākamās sezonas neturpinās sadarbību ar "Ferrari". Vēl "Mercedes" komandā tiek apsvērta "Williams" braucēja Džordža Rasela kandidatūra, jo viņš ir šīs Vācijas auto ražotāja jauno braucēju akadēmijas produkts.

Botass "Mercedes" komandā aizvadījis trīs gadus, un pagājušajā sezonā viņš sasniedza savu labāko rezultātu, kopvērtējumā izcīnot otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!