Foto: Publicitātes foto
Franču autoražotāji "Citroen" nākamā gada pasaules rallija čempionātam (WRC) ir pieteikuši jauno beļģu pilotu Tjerī Nevilu, kurš startēs vismaz deviņos no 13 WRC posmiem, informē komanda.

22 gadus vecais Nevils šosezon ar labiem panākumiem piedalījās "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) seriālā, kurā svinēja divas uzvaras - Jaltas un Sanremo rallijā, bet sezonas beigās viņu atzina par 2011.gada Beļģijas labāko autosportistu. IRC kopvērtējumā jaunais pilots ierindojās piektajā vietā.

Nevila nākamās sezonas WRC kalendārā iekļauti sekojoši posmi: Montekarlo, Zviedrija, Meksika, Portugāle, Grieķija, Argentīna, SOmija, Vācija un Lielbritānija. Atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem kalendāru varētu papildināt vēl arī Francijas un Katalonijas rallijs. Nevila stūrmanis arī turpmāk būs viņa tautietis Nikolā Žilsuls.

""Citroen Racing" Nevila karjerai seko jau vairākus gadus, un mēs uzskatām, ka tagad ir pienācis laiks viņam dot iespēju sevi parādīt visaugstākajā līmenī," saka "Citroen Racing" komandas vadītājs Olivjē Kenels. "Kā Sebastjens Lēbs un Sebastjens Ožjērs Tjerī brauks komandā, kas palīdzēs viņam attīstīties un nodrošinās rezultātus. Tagad viss atkarīgs no Tjerī un Nikolā!"

Kā zināms, "Citroen Racing" rūpnīcas komandu ar pilnu WRC programmu nākamsezon pārstāvēs astoņkārtējais pasaules čempions Lēbs un soms Miko Hirvonens, bet nepilnu programmu aizvadīs Nevils un katarietis Nasers Al-Atija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!