Foto: Publicitātes foto
Gaidāmajā Dakāras rallijreidā, kas kā ierasts sāksies 1.janvārī, piedalīsies 472 ekipāžas, kuru starpā trīs ekipāžas būs no Latvijas.

Gaidāmajās sacensībās startēs 188 motociklu ekipāžas, 174 automašīnas, 77 smago automašīnu ekipāžas un 33 kvadraciklu braucēji. Kopā ar pilotiem, stūrmaņiem un mehāniķiem šajās sacensībās piedalīsies 742 dalībnieki no 50 dažādām valstīm.

Tikmēr organizatori par sacensību norisi rūpēsies ar 55 smagajām automašīnām, 40 vieglajiem automobīļiem, 12 lidmašīnām, 11 helikopteriem un pieciem autobusiem.

Dakāras rallijreidā deviņas reizes uzvarējis francūzis Stefans Petransels. Sešas reizes viņš uzvarējis ar automašīnu, bet trīs ar motociklu. Savukārt Krievijas smago automašīnu pilots Vladimirs Čagins uzvaru Dakārā sasniedzis septiņas reizes.

Atgādinām, ka Latvijas komanda "Team Latvia" startēs ar trīs ekipāžām. Ar 370.numuru sacensībās piedalīsies Andris Dambis un Māris Saukāns, kuri brauks ar elektriskās piedziņas automobili "OSCar eO". Viņus pavadīs krievu autosportista Antona Grigorova un stūrmaņa Aināra Prinča vadītā "OSCar O3". Komandas sastāvā brauks arī "DAF" markas smagā automašīna, kas pieteikta sacīkšu ieskaitē, tādējādi dodot iespēju piekļūt "eO" arī trasē. Šo automašīnu komandēs Francijas, Beļģijas un Latvijas apvienotā ekipāža Žans-Šarls Maurī, Žans-Klods Kakē un Kaspars Dambis.

Tāpat smago automašīnu ieskaitē brauks Latvijas pārstāvis Gints Cīrulis, kurš sacensībās piedalīsies kopā ar Krievijas autosportistiem Dmitiju Pavlovu un Oļegu Uperenko. Šī ekipāža brauks ar "Mercedes" markas mašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!