Foto: Publicitātes foto

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots parariteņbraucējs Alekss Dzanardi pēc pavadītiem vairāk nekā diviem ar pusi mēnešiem slimnīcā varēs atgriezties savās mājās.

55 gadus vecais itālis tika pārvietots uz slimnīcu jūlija sākumā, jo viņa mājās izcēlās ugunsgrēks, kas sabojāja aprīkojumu, kas bija viņam nepieciešams ikdienas dzīvē.

2020. gada jūnijā Dzanardi, kurš tobrīd treniņā vadīja savu paravelosipēdu, iekļuva smagā satiksmes negadījumā, kā rezultātā viņš 18 mēnešus pavadīja slimnīcā.

Pagājušā gada decembrī itālis varēja atgriezties mājās, kur viņš varēja turpināt rehabilitāciju patstāvīgi, taču jau minētajā ugunsgrēkā tika bojāts nepieciešamais aprīkojums.

2001. gada 15. septembrī CART sērijas sacensībās Vācijā Dzanardi cieta avārijā, pēc kuras ārstiem izdevās glābt viņa dzīvību, tomēr Dzanardi zaudēja abas kājas.

Jau nākamajā gadā pēc avārijas viņš bija atpakaļ trasē un 2007.gadā pievērsās parasportam. Itālis pēdējās divās paralimpiskajās spēlēs izcīnījis četras zelta un divas sudraba medaļas sacensībās parariteņbraukšanā, un mērķēja arī uz Tokijas paralimpiskajām spēlēm. Viņš ir arī divpadsmitkārtējs pasaules čempions.

Laika posmā starp 1991. un 1999. gadu Dzanardi piedalījās 41 F-1 pasaules čempionāta sacīkstē, pārstāvot "Jordan", "Minardi", "Lotus" un "Williams" komandas.

Karjeras laikā itāļu sportists kļuvis par divkārtēju CART čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!