Foto: Williams
Nākotnē varētu tikt izveidots īpašs autosporta seriāls sieviešu pilotēm, raksta britu mediji.

F-1 čempionāta promoters Bērnijs Eklstouns neizslēdz iespēju, ka šā čempionāta ietvaros varētu tikt izveidots atsevišķs seriāls, kurā sacenstos tikai sievietes.

"Domāju, šī ir laba ideja," izdevums "The Guardian" citē Eklstounu. "Kaut kāda iemesla dēļ sievietes pie mums neaizkavējas ilgi, un ne jau tāpēc, ka mēs par viņām nepriecātos. Gluži otrādi, domāju, ka viņas var piesaistīt gan uzmanību, gan sponsorus. Ar kaut ko ir jāsāk, tāpēc es esmu piedāvājis komandām izveidot atsevišķu čempionātu. Iespējams, reiz ar tā palīdzību kāda pilote arī iekļūs F-1. Viņas savus braucienus var aizvadīt pirms F-1 finālbrauciena vai sestdiena, kā viņām labpatiks."

Kā zināms, "Williams" F-1 komandas testpilote jau otro gadu ir skotu pilote Sjūzija Volfa, šogad "Lotus" F-1 komandas bolīdu attīstības programmā iekļāvās spāniete Karmena Horda, bet "Sauber" komandā iepriekš strādāja šveiciete Simona de Silvestro. Amerikā, NASCAR seriālā startē Danika Patrika, kura kura pirms diviem gadiem kļuva par pirmo sievieti, kas NASCAR izcīnījusi "pole position".

"Marussia" F-1 komandā testus aizvadīja spāniete Marija de Viljota, kura diemžēl piedzīvoja ļoti smagu avāriju un šīs avārijas seku dēļ priekšlaicīgi aizgāja aizsaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!