Foto: AFP/Scanpix

Viesojoties Krievijā, Soču trasē, F-1 boss Bērnijs Eksltouns atzinis, ka šī esot "fantastiska trase", raksta krievu prese.

Eklstouns pirmdien ieradies Sočos, kur 2014. gada rudenī jānotiek Krievijas "Grand Prix" izcīņai, lai pārbaudītu, kā norit celtniecības darbi.

"Šī ir fantastiska trase," saka Eklstouns. "Es viesojos šeit, kad vēl nebija uzsākta būvniecība, un jau tad biju patīkami pārsteigts. Tagad redzētais ir vēl iespaidīgāks!"

Celtniecības darbi Soču trasē esot jau "finiša taisnē" un viss norit pēc plāna, izteicies Krievijas federācijas viceprezidents Dmitrijs Kozaks, kurš pavada Eklstounu viņa vizītē Krievijā.

"Šobrīd visi darbi, kas saistīti ar F-1 trases un tās infrastruktūras celtniecību, rit atbilstoši laika grafikam," paziņoja Kozaks. "Darbs ir smags, jo to nākas apvienot ar Soču olimpisko spēļu objektu celtniecību. Taču nekādu risku un termiņu pārkāpumu nav."

Asfalta segums ir jau 50% trases, un jau Soču ziemas olimpisko spēļu laikā to izmantos transporta plūsmai.

Trasi projektēja un darbus veic vācu kompānija "Tilke", kas šādus objektus būvē visur pasaulē. Celtniecības un trases ierīkošanas izmaksas tiek lēstas uz 7,9 miljardiem rubļu (137 miljoni Ls), bet līgums par Krievijas "Grand Prix" norisi noslēgts uz sešiem gadiem, no 2014. līdz 2020. gadam. Plānots, ka pirmās F-1 sacensības Sočos notiks nākamā gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!