Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Azoru salu rallija 50. jubileju, rīkotāji ir nolēmu vairāk kā divkāršot naudas prēmiju apjomu, ko par izcīnītajām vietām šogad Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmos saņem privātie dalībnieki, kas nepārstāv rūpnīcu komandas, informē ERČ preses dienests.

"SATA Rallye Açores", kas notiks jūnija pirmajā nedēļā, naudas balvās sadalīs nevis ierastos 20, bet gan 50 tūkstošus eiro, no kuriem 12 tūkstoši pirmo reizi atvēlēti ātrākajiem ERČ junioru ieskaites braucējiem - 6000 pirmajai, 4000 otrajai un 2000 eiro trešajai vietai. Rallija ātrākais privātais braucējs saņems 10 tūkstošus eiro - iepriekšējos ERČ posmos tie bija 7000 eiro.

Kā zināms, šosezon ERČ junioru čempionātā startē arī Latvijas pārstāvis Ralfs Sirmacis ("Sports Racing Technologies"), kurš plāno piedalīties arī Portugālei piederošo Azoru salu rallijā.

"Privātie dalībnieki ir ERČ patiesie varoņi, kas uztur čempionāta garu," saka ERČ koordinators Žans-Batists Lejs. "Ieviešot naudas balvas, mēs parādījām, ka augstu novērtējam viņu startu mūsu sacensībās."

Šosezon ERČ rallijos piedalījušies 70 reģistrēti privātie braucēji.

"SATA Rallye Açores" ir sezonas pirmais grants vasaras rallijs. Tas risināsies no 4. līdz 6. jūnijam. Trasē iekļauti 17 ātrumposmi, kuru kopējais garums ir 216 kilometri (88% grants, 12% asfalts). Dalībniekiem arī šogad būs jāveic ikoniskais, fotogrāfu iecienītais "Sete Cidades" ātrumposms, kura ceļš vijas ap izdzisušu vulkānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!