Foto: AFP/Scanpix/LETA

Prestižākās autosporta klases F-1 komanda "Red Bull" oficiāli noslēgusi līgumu ar Meksikas autosportistu Serhio Peresu, kurš nākamajā sezonā ieņems Aleksa Albona vietu, paziņojusi komanda.

"Red Bull" komandai pēdējās divās sezonās nav izdevies atrast līdzvērtīgu pilotu komandas līderim Maksam Verstapenam, jo ne Pjērs Gaslī, ne Albons nespēja demonstrēt tādu sniegumu, kuru komanda no viņiem sagaidīja. Pēc tam, kad "Racing Point" pārtrauca līgumu ar Peresu, sākās spekulācijas, ka tieši Peress varētu būt viens no galvenajiem kandidātiem uz "Red Bull" vietu. Beidzot visām spekulācijām pielikts punkts.

Savukārt Albons turpmāk būs "Red Bull" testa un rezerves pilots.

Pagājušajā sezonā Peress braucēju kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā, kā arī guva savas karjeras pirmo uzvaru. Viņš F-1 čempionātā startējis 11 sezonas, kurās 10 reizes kāpis uz goda pjedestāla. Savukārt Albons kopvērtējumā palika septītajā vietā.

"Esam veltījuši laiku, lai izvērtētu datus un sniegumu, tāpēc ar prieku varam paziņot, ka Serhio uz 2021. gadu būs Maksa partneris," sacīja komandas vadītājs Kristians Horners. "Alekss ir vērtīga komandas sastāvdaļa, tāpēc mums bija ilgi par to jādomā."

Savukārt Peress, kurš nebija tālu no nākamās sezonas izlaišanas, bija ļoti pateicīgs "Red Bull" vienībai. "Iespēja startēt komandā, kas var cīnīties par čempionu titulu, ir kaut kas tāds, uz ko esmu cerējis kopš sāku startēt F-1," teica Peress. "Jūs varat būt droši, ka nākamajā sezonā atdošu visus savus spēku. Komandai ir uzvarošā mentalitāte gluži kā man. Es zinu, ka esmu šeit, lai rādītu labāko sniegumu un palīdzētu komandai izcīnīt vēl vienu titulu."

Līdz ar to uz nākamo sezonu praktiski zināms visu komandu braucēju sastāvs. Vēl "Mercedes" oficiāli nav pagarinājuši līgumu ar septiņkārtējo čempionu Lūisu Hamiltonu, taču tas ir tikai laika jautājums, spriežot pēc komandas aktivitātēm sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!