Foto: Ferrari

F-1 komandas izteikušas neapmierinātību ar to, ka 2014.gada čempionātā ir iekļauti 22 "Grand Prix" posmi, kas nozīmīgi sadārdzina pasākumu un sarežģī loģistiku, vēsta ārzemju mediji.

"Mēs visi saprotam, ka 22 posmi ir ārpus pieļaujamā," intervijā britu izdevumam "Autosport" norāda F-1 čempionvienības "Red Bull" vadītājs Kristians Horners. "Man ideālais skaitlis būtu 20. Taču es saprotu, kāpēc Bērnijs [Eklstouns] "bīda" vairāk posmu kalendāru. Kalendārs pēdējo nedēļu laikā bieži mainījās, un es esmu pārliecināts, ka līdz sezonas beigām tajā tiks ieviestas vēl vairākas izmaiņas. Jā, ir iespējams, aizvadīt trīs sacensības pēc kārtas, bet tas ir dārgi."

Nākamā gada kalendārs paredz, ka posmi norit trīs nedēļas pēc kārtas, turklāt dažādos kontinentos - Monako, Ņūdžersijā, ASV, un Kanādā.

Savukārt "McLaren" komandas direktors Martins Vitmāršs norāda, ka F-1 čempionāta kalendārā var izveidoties "nepatīkamas pauzes", ja no tā izslēgs Ņūdžersijas, Korejas un Meksikas "Grand Prix", kuru trases vēl gaida FIA apstiprināšanu.

"Ja divi vai trīs posmi tiks atcelti - un jūs nojaušat, kurus es domāju -, sezonā izveidosies nepatīkami pārtraukumi," viņš saka. "Tādējādi sezona izstiepsies." "McLaren" komandas vadītāju neapmierina arī tas, ka Austrālijas un Malaizijas posmi notiks nevis viens pēc otra, bet ar divu nedēļu pārtraukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!