Foto: Sputnik/Scanpix

F-1 piloti ir pauduši neapmierinātību ar jaunākajām izmaiņām sacensību noteikumos, ko pirms Ungārijas "Grand Prix" posma ieviesusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA), vēsta ārvalstu mediji.

Pirms F-1 čempionāta Ungārijas posma FIA ieviesuši papildu izmaiņas nolikumā, kas attiecas uz radiosakariem starp pilotu un komandu sacīkstes laikā, stingrāk ierobežojot informāciju, ko komandas drīkst nodot braucējiem.

"FIA maina noteikumus teju katru nedēļas nogali, es jau esmu pārstājis tos saprast, un izskatās, ka viņi paši arī," portālam "F1News" izteicies "Toro Rosso" pilots Daņila Kvjats. "Brīfingā mēs šīs izmaiņas apspriedīsim, taču tas nav pareizi, ka visu laiku kaut kas tiek mainīts. Kad es ienācu F-1, nekādu ierobežojumu nebija. Tagad mums sacīkstes laikā visam jāseko līdzi pašiem - bremžu balansam, dzinēja darbības režīmiem. Iepriekš inženieris varēja mums ieteikt optimālāko variantu, tas notika katrā aplī un savā ziņā bija interesanti. [FIA] ir jātiek skaidrībā ar to, kas sportam nāk par labu."

Arī "Ferrari" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels kritizē jaunākās noteikumu izmaiņas. "Tās ir pilnīgas muļķības," viņš saka. "Tāds iespaids, ka viss ir kaut kāds joks. Noskatījos Silverstounas sacīksti un man kā skatītājam šķita, ka bija diezgan interesanti klausīties, kā pilotam sākas neliela panika un vienlaicīgi uztraucas arī komanda. Es uzskatu, ka tieši tas cilvēciskais aspekts mūsu sarežģīto tehnisko sporta veidu padara interesantu, tāpēc FIA izvēlētais ceļš, manuprāt, nav pareizs. Viņi aizliedza daudzas garlaicīgas sarunas, un es tam neredzu jēgu."

Pašreizējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons savukārt FIA jaunākos lēmumus nodēvējis par "dīvainiem". "Federācija ir tā, kas nolēma, ka mums būs tādi formulas vadības paneļi ar attiecīgiem vadības rīkiem, bet tagad viņi aizliedz komandām ziņot braucējiem, kā pārslēgt to vai citu braukšanas režīmu," saka britu pilots. "Šādi ierobežojumi ir spēkā jau no sezonas sākuma un vienīgais, ko nosaka jaunā direktīva, - taga komandas, nododot mums kaut kādu informāciju vai pieprasot to no mums, to daudz stingrāk filtrēs un pārbaudīs, vai tā nav pretrunā ar noteikumiem. Tas ir dīvaini, taču tādi ir noteikumi, un manu dabu tas jebkurā gadījumā nekādi neietekmēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!