Foto: AFP/Scanpix

"Grand Prix" pilotu asociācijas (GPDA) prezidenti Džensons Batons ("McLaren"), Sebastjans Fetels ("Ferrari") un Alekss Vurcs iesnieguši F-1 vadībai atklāto vēstuli, kurā visu F-1 pilotu vārdā pauž neapmierinātību ar jaunākajām izmaiņām noteikumos, aicina mainīt lēmumu pieņemšanas principus un veikt restrukturizāciju.

Vēstules autori ir pauduši arī neapmierinātību ar "Grand Prix" sacensībās notiekošo, taču nav nosaukuši konkrētas situācijas vai atgadījumus. Daudzi no pieminētajiem punktiem ir saistāmi ar F-1 promouteru Bērniju Eklstounu, taču viņa vārds vēstulē nav tieši pieminēts.

"Mēs uzskatām, ka jaunākās izmaiņas noteikumos, gan tehniskajos, gan sporta noteikumos, ieskaitot vairākus biznesa lēmumus, atstāj graujošu ietekmi, nerisina jautājumus, ar ko saskaras mūsu sporta veids un atsevišķos gadījumos var pat apdraudēt tā nākotni," teikts vēstulē.

No vēstules, kas pilnā apjomā publicēta raidsabiedrības BBC mājas lapā, izriet, ka F-1 piloti kritizē čempionāta vadības 2014. gadā pieņemto punktu uzskaites sistēmu, kas paredz dubultu punktu iegūšanu sezonas pēdējā posmā. Viņus neapmierina arī jaunie ierobežojumi radiosakariem starp komandu un braucējiem sacīkšu laikā, kā arī F-1 čempionāta pārraide maksas televīzijas kanālos un negodīgā prēmiju sadale komandām.

Pēc GPDA domām, tas viss nelabvēlīgi ietekmē sacensības, kā arī F-1 čempionāta popularitāti kopumā.

"Šajā gadījumā bija ļoti daudz piekrišanas balsojumā par to, ka mūsu viedoklis ir jādara zināms," saka bijušais F-1 pilots Alekss Vurcs. "Šis paziņojums ir ļoti rūpīgi izsvērts un plānots, iesaistot visus pilotus, un kārtējo reizi izrunāts Melburnā."

F-1 čempionāta oficiālajā mājas lapā pilotu asociācijas vēstule nav publicēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!