Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem pirmā posma - Francijas "Grand Prix" - sacensībās svētdien uzvaru izcīnīja beļģis Joriss Hendrikss ar latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu.

Hendrikss/Liepiņš pirmajā braucienā izcīnīja uzvaru, bet otrajā ieņēma trešo vietu, ar ko bija pietiekami, lai triumfētu divu braucienu summā.

Otro vietu divu braucienu summā izcīnīja Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latvieti Kasparu Stupeli, bet sestajā pozīcijā ierindojās Latvijas ekipāža Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks.

Tikmēr pagājušā gada pasaules vicečempioni Jānis un Lauris Daideri, kas pirmajā braucienā dzinēja defekta dēļ finišēja tikai desmitajā vietā, otrajā braucienā izcīnīja piekto pozīciju, kas summā ļāva ieņemt septīto vietu.

Kā ziņots, jau pirmā brauciena startā pēc triju ekipāžu sadursmes rokas traumu guva deviņkārtējā pasaules čempiona Daniela Vilemsena no Nīderlandes latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks, līdz ar to viņiem sacensības bija noslēgušās.

Kaut sākotnēji tika ziņots, ka Kurpnieks salauzis roku, vēlākajās pārbaudēs tika konstatēts, ka latvietim ir tikai labās rokas kaulu novirze, tomēr operācija būs nepieciešama jebkurā gadījumā.

Līdz ar to Vilemsenam uz pāris nākamajiem posmiem nāksies meklēt citu kantētāju.

Jau vēstīts, ka starpsezonā vairāki Latvijas kantētāji kļuva par pāriniekiem spēcīgiem pilotiem, tāpēc praktiski visas piecas ekipāžas ar Latvijas pārstāvjiem šogad varēs cīnīties par visaugstākajām vietām.

Pagājušajā sezonā par pasaules čempionu kļuva Vilemsens, kurš startēja kopā ar beļģi Svenu Ferbrigi, bet Daideri tika pie augstākā sasnieguma karjerā.

Šogad pasaules čempionātā plānoti 11 posmi un 12.augustā sportisti arī viesosies Latvijā, kad sacensības tiks aizvadītas Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!