Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Vācu pilots Niko Hilkenbergs no "Renault" komandas sodīts par avārijas izraisīšanu svētdien notikušajā F-1 pasaules čempionāta sezonas 13. posmā - Beļģijas "Grand Prix".

Svētdienas sacensību pirmajā līkumā notika iespaidīga avārija, kurā Hilkenbergs ieskrēja spāņa Fernando Alonso "McLaren" formulā, kas uzlidoja gaisā un pārlidoja pāri Monako pilotam Šarlam Leklerkam ("Sauber").

Visi trīs braucēji pēc avārijas izstājās, bet pēc tam Hilkenbergs tika sodīts par sadursmes izraisīšanu — viņam piespriests desmit starta vietu sods nākamajā F-1 posmā, kas notiks pēc nedēļas Itālijā.

Pēc avārijas Leklerks sacīja, ka no šīs sezonas ieviestā "halo" aizsardzības sistēma viņam, visticamāk, palīdzējusi izvairīties no nopietnām traumām.

"Iespējams, "halo" man šodien palīdzēja. Šāda avārija ir neveiksme, jo mums bija potenciāls uzrādīt labus rezultātus. Mūsu ātrums šajā nedēļas nogalē bija labs," atzina Leklerks.

Tikmēr pats Hilkenbergs savu vainu atzina, sakot, ka bremzējis pārāk vēlu.

"Es nobloķēju savas formulas riteņus un ieslīdēju Alonso aizmugurē. Man vajadzēja bremzēt savlaicīgāk," uzsvēra Hilkenbergs.

Par Beļģijas posma uzvarētāju kļuva vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari", kurš tādējādi saasinājis cīņu par vadību kopvērtējumā ar pašreizējo līderi Lūisu Hamiltonu ("Mercedes").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!