Foto: Baumanis Motorsport Preses dienests

2016. gada pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") pēdējo posmu Argentīnā aizvadīs Latvijas pilots Jānis Baumanis, kuram šajās sacensībās būs iespēja gūt aizvien jaunas iemaņas un arī pakāpties par pozīciju augstāk čempionāta kopvērtējumā, portālu "Delfi" informēja "Baumanis Motorsport" Preses dienests.

Vēstīts, ka 2016. gada rallijkrosa sezona faktiski ir noslēgusies, jo atlicis vairs tikai viens no kopumā paredzētajiem 13 posmiem. 2015. gada Eiropas rallijkrosa čempionam Jānim Baumanim šis ir debijas gads pasaules čempionātā World RX Team Austria sastāvā un jāteic, ka tas aizvadīts, krājot pieredzi un punktus. Līdzšinējos posmos latvietis ir iekrājis 102 punktus un tas viņam dod devīto vietu kopvērtējumā. Par diviem punktiem mazāk ir Jāņa komandas biedram Timuram Timerzjanovam, kuru latvietim ir visas iespējas Argentīnā apsteigt.

"World RX Team Austria" sacīkšu mašīnas ir veikušas tālu ceļu kuģa konteinerā pāri Atlantijas okeānam un ieradušās Rozārio rallijkrosa trasē. Arī sportisti jau ir ieradušies un pēc tradicionālās starta vietu izlozes sāks gatavoties nākamajai dienai, kas ierastā režīmā sāksies ar brīvajiem treniņbraucieniem.

"Mana mašīna jau pēc iepriekšējā posma tika nedaudz mehāniski sataisīta, taču Argentīnā mehāniķiem vēl jāpastrādā, lai novērstu problēmas, kuru dēļ Vācijas posmā motoram nestrādāja visi cilindri. Katrā ziņā komanda šajā vairāk nekā mēnesi ilgajā pārtraukumā nav gulējusi, inženieri arī domājuši, kā mašīnu padarīt ātrāku. Auto būs citādāks, bet jāskatās, kā izmaiņas strādās, norāda Jānis Baumanis.

"Tā kā šis ir sezonas pēdējais posms, plāns ir nostartēt, cik vien labi iespējams. Pagājušajā gadā Argentīnā nostartēju ļoti labi. Ļoti patika trase, komanda labi strādāja. Ir prieks atgriezties. Jācer, ka organizatori būs kārtīgi pastrādājuši un neatkārtosies pagājušā gada scenārijs, kad putekļu dēļ nākas pirmās dienas sacensības pārcelt uz otro dienu," pirms sacensībām stāsta Jānis Baumanis.

Ziņots, ka arī iepriekšējā pasaules rallijkrosa čempionāta sezona noslēdzās Argentīnā. Tieši tur Jānis aizvadīja pirmās sacensības "World RX Team Austria" sastāvā, turklāt ļoti veiksmīgi, jo jaunais sportists spēja iekļūt finālā, kur cīņā ar pasaulē spēcīgākajiem rallijkrosa braucējiem izcīnīja ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!