Foto: AFP/Scanpix

Japānas "Grand Prix" posma rīkotāji norādījuši, ka "Marussia" F-1 komandas pilota Žila Bjanki avārija ir "nelaimīga apstākļu sakritība" un sacensību vadītāju vainas tajā nav, vēsta ārzemju mediji.

"Pēc Zutila avārijas tika rādīti divkāršie dzeltenie karogi, kas nozīmē, ka pilotiem braukšanas ātrums jāsamazina tiktā, lai viņi nepieciešamības gadījumā varētu nekavējoties apstāties, bet diemžēl Bjanki formula lielā ātrumā izslīdēja no trases tieši tajā vietā, kur bija notikusi izstāšanās, un tā ir nelaimīga apstākļu sakritība," paziņoja Suzukas trases pārstāvis Masamiči Majazaki. "Jāpiezīmē, ka tuvojās lietusgāze un trase bija slapja, taču ne tik ļoti, lai apturētu sacīksti, un sacensību vadītāji uzskatīja tieši tāpat."

Starptautiskā Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods FIA sacīkšu direktoram Čārlijam Vaitingam pieprasījis detalizētu ziņojumu ar precīzu notikumu aprakstu.

Kā zināms, Japānas "Grand Prix" noslēgumā Bjanki piedzīvoja smagu avāriju, lielā ātrumā ietriecoties trases apkalpes traktorā, kas tobrīd evakuēja Adriana Zutila "Sauber" formulu. Franču pilots šai incidentā guva smagu galvas traumu un jau pārcietis divas operācijas. 25 gadus vecā Bjanki veselības stāvoklis esot "kritisks, bet stabils", atklājusi viņa ģimene, kas nekavējoties ieradās Japānā.

Jules Bianchi Crash Suzuka F1 2014 from Ivan Who on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!