Foto: AFP/Scanpix
Beļģa Mārvina Vanlušena un latvieša Haralda Kurpnieka ekipāža sestdien ieņēma piekto vietu Šveicē notiekošā pasaules čempionāta priekšpēdējā, desmitā, posma kvalifikācijas grupā.

Kvalifikācijas A grupā uzvarēja leģendārā Nīderlandes pilota Daniela Vilemsena ekipāža, bet B grupā, kurā startēja arī Vanlušens un Kurpnieks, labākais bija britu pilots Stjuarts Brauns.

Pēc daudzām piedzīvotām traumām Kurpnieks pašlaik palicis vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules čempionātā. Sezonas priekšpēdējais etaps tiks aizvadīts svētdien.

Jūlija pirmajā pusē pēc smagas avārijas traumas guva Vanlušens, tāpēc iepriekšējos divos etapos Kurpnieks brauca duetā ar Vilemsenu. Iepriekšējā posmā rokas lūzumu guva kantētāja Laura Daidera pilots Bens Adriansens, bet iepriekš smagas traumas guva arī latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks, kurš nākamajā sezonā brauks duetā ar spēcīgo francūzi Valantēnu Žiro.

Jau pirms sezonas smagu ceļgala traumu guva trīskārtējais pasaules čempions Kaspars Stupelis, kurš pēdējās nedēļās sacensību apritē atgriezies Baltijas līmeņa sacensībās.

Līdz ar to šosezon neviens Latvijas sportists cīņā par pasaules čempiona titulu neiesaistīsies. Pēc deviņiem posmiem ar 349 punktiem līderpozīcijā ir beļģa Jana Hendriksa ekipāža, bet Adriansens un Daiders ar 334 punktiem atrodami otrajā pozīcijā, tomēr viņi šosezon vairs nestartēs.

Pasaules čempionāta pēdējais etaps 18.septembrī risināsies Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!