Foto: Publicitātes foto

Latvijas "ProKart" kartinga čempionāta pirmā posma sacensībās Madonā smagu avāriju piedzīvojis viens no vadošajiem Latvijas autokrosa pilotiem Jānis Boks, portālam 'Delfi" apstiprināja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Kartinga komisijā.

Avārija notikusi sadursmes rezultātā, un Boks tajā guvis smagus ievainojumus. Sākotnējās apskates liecinot par vairāku ribu daudziem lūzumiem, lauztu lāpstiņas kaulu un sasistām plaušām. Sestdienu novērošanas nolūkos Jānis pavadījis Madonas slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, vēsta portāls "autocross.lv".

LAF Kartinga komisijas pārstāvis un šo sacensību komisārs Dairis Vīksne portālam "Delfi" pastāstīja, ka notikušais klasificējams kā sacīkšu incidents. "Sadursme notika pusfināla brauciena laikā "DD2 Masters" klasē, un tas bija sacīkšu incidents līkuma izejā," stāsta Vīksne. "Atbilstoši nolikumam, sacīkste uzreiz tika apturēta, pēc īsa brīža trasē jau bija neatliekamās medicīnas brigāde, kas sniedza palīdzību. Pie cietušā atļāvām iziet arī vienam no dalībniekiem, kas ir ārsts. Ir jāuzteic mūsu pastāvīgās mediķu brigādes operatīvais darbs trasē, par ko pārliecinājāmies, komisijā vēlreiz noskatoties sacīkstes videoierakstu!"

Kartinga komisijas pārstāvis uzsver, ka sacensību tiesnešu komanda šajā situācijā nostrādāja precīzi, neļaujot nepiederošām personām atrasties slēgtā sacīkšu trasē, jo internetā parādījušās baumas, ka tiesneši lieguši sniegt palīdzību.

Jānis Boks šosezon plānoja startēt Eiropas autokrosa čempionātā "SuperBuggy" klasē,kurā 2013. gadā Jānis izcīnīja guva ceturto vietu EČ kopvērtējumā, kas ir viņa līdzšinējais augstākais starptautiskais sasniegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!