Foto: AP/Scanpix

Pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas piektajā posmā - Argentīnas rallijā - svētdien uzvarēja soms Jari-Mati Latvala no "Volkswagen" komandas.

Latvala kopš piektdienas pārliecinoši palielināja pārsvaru pār pagājušās sezonas spēcīgāko pilotu Sebastjenu Ožjēru no Francijas, kurš ir viņa komandas biedrs, izcīnot savu otro uzvaru šosezon.

Soms neuzvarēja nevienā no pēdējās dienas četriem ātrumposmiem, tomēr miglainajos apstākļos kopvērtējuma pārsvaru pār Ožjēru palielināja līdz minūtei un 26,9 sekundēm.

Pašlaik 29 gadus vecais Latvala iepriekš šosezon nepārspēts palika arī Zviedrijas rallijā.

Trešajā vietā sacensības noslēdza ar "Citroen" braucošais brits Kriss Mīke, kurš uzvarētājam zaudēja gandrīz sešas minūtes, bet ceturtais bija norvēģu sportists Andrēass Mikelsens, kurš startē ar "Volkswagen".

Pēdējā sacensību dienā no tām izstāties bija spiests norvēģis Madss Estbergs ("Citroen"), kurš gan pēc sestdienas "dopiem" bija tikai desmitais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Ožjēra kontā ir 112 punkti. Viņam ar 88 punktiem seko Latvala, bet trešo vietu ar 48 punktiem tagad ieņem Mikelsens, kurš Estbergu ar tādu pašu punktu skaitu novirzījis uz ceturto vietu.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjērs par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!