Foto: Publicitātes foto

Deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjens Lēbs nākamsezon atgriezīsies pasaules rallija čempionātā (WRC), bet jau kā komandas īpašnieks, ziņo ārzemju mediji.

Četrus gadus pēc atvadīšanās no WRC, kuru laikā Lēbs uzvarējis WTCC, Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās un nolēmis startēt Dakaras rallijā, franču pilots nolēmis tajā atgriezties, kopā ar savu stūrmani Danielu Elenu un tuvu draugu Dominiku Heincu izveidojot junioru rallija komandu - "Sebastian Loeb Racing".

"Komanda tika izveidota ar mērķi iesaistīties rallijā," izdevums "Autosport" citē Lēbu. "Sākotnēji mēs nolēmām startēt autošosejā, jo tur es turpināju savu karjeru, taču mēs zinājām, ka reiz tās dienaskārtībā būs rallijs. Negribējām sasteigt, bet sagaidīt, kad viss nostāsies savās vietās."

"Rallijs Dominikam, Danielam un man ir ļoti īpašs sports, jo tur mēs visi visu sākām," piebilst franču čempions. "Tur mēs esam piedzīvojuši neticamus brīžus un ceram nodot savu pieredzi šai komandai."

"Junioru WRC bija dabiska izvēle," norāda Lēbs, kurš 2001. gadā uzvarēja "Super 1600" klasē, kas pēc gada tika pārveidota par junioru čempionātu. "Tas ir seriāls, kas atbalsta jaunos braucējus, palīdz viņiem nokļūt uzmanības lokā un iegūt slavu. Es pats pirms 15 gadiem to izbaudīju, un mēs tagad esam ļoti entuziastiski noskaņoti."

Tālāko informāciju par "Sebastian Loeb Racing" plāniem komanda sola izziņot 2016. gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!