Foto: AP/Scanpix

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs ("Peugeot") uzvarējis arī trešajā Dakaras rallija ātrumposmā, palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā.

Sacensību trešais ātrumposms bija 201 kilometru garš, bet braukšanas apstākļi tajā bija ļoti sarežģīti - trase tika saīsināta par 112 kilometriem.

Lēbs distanci veica divās stundās, deviņās minūtēs un 39 sekundēs. Franču pilota komandas biedrs, spānis Karloss Sainss savam kolēģim zaudēja minūti un 23 sekundes, divas sekundes Sainsam zaudēja pieredzējušais katariešu pilots Nasers al Atija ("Mini").

Kopvērtējumā Lēbs parpiecām minūtēm un trim sekundēm apsteidz tuvāko sekotāju, Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) braucēju Žinelu de Viljē ("Toyota"). Iepriekšējais Dakaras rallija uzvarētājs Stefans Peteransels ("Peugeot") no de Viljē atpaliek 12 sekundes. jau uz ceturto vietu pacēlies vēl viens pasaules rallija čempionāta (WRC) bijušais pārstāvis, soms Miko Hirvonens.

"Šodien patiešām bija jautri braukt, ātrumposms bija ļoti jauks," pēc finiša atzina franču pilots. "Braucu, cik vien ātri spēju, un nepieļāvu kļūdas. Pagaidām man viss ļoti patīk. Es labi jūtos tādos apstākļos, kādos mums jābrauc šobrīd. Kad nonāksim tuksnesī, viss būs citādi, ar ļoti gariem un smagiem ātrumpsomiem. Šos apstākļus es nepārzinu tik labi. Pagaidām centīšos darīt visu, kas manos spēkos, un pēc pāris dienām redzēsim, kā mums tad ies."

Kā ziņojām, dienu iepriekš Lēbs izcīnīja savu pirmo uzvaru Dakaras rallijā, esot ātrākais otrajā ātrumposmā. Franču pilotam šis ir pirmais Dakaras rallijs karjerā.

Motociklu ieskaitē uzvarēja argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda"), bet otro vietu no trešās šķīra tikai viena sekunde - 26 sekundes no ātrumposma uzvarētāja atpalika portugālis Paulu Gonsalvešs ("Honda"), bet 27 sekundes - francūzi Antuānu Meo (KTM).

Kvadraciklu ieskaitē trešo ātrumposmu visātrāk veica DĀR sportists Braiens Baragvanats ("Yamaha), bet smago automašīnu vērtējumā - čeha Martina Kolomija vadītais "Tatra" automobilis.

Kā ziņojām, šāgada Dakaras rallija pirmais ātrumposms tika atcelts nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ, bet prologa posms apturēts smagas avārijas dēļ.

Dakaras rallija kopvērtējums automašīnu ieskaitē pēc trim ātrumposmiem:

Dakaras rallija kopvērtējums pēc trim ātrumposmiem motociklu ieskaitē:

Avots: dakar.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!