Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šarls Leklērs no "Ferrari" vienības piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sestā posma – Spānijas "Grand Prix" – pirmajās divās treniņbraucienu sesijās, kurās konkurenci augšgala komandām pirmo reizi sezonā izrādīja "Mercedes" piloti.

Pirmajā sesijā Monako pilots Leklērs Katalonijas trases 4,655 kilometrus garo apli veica vienā minūtē un 19,828 sekundēs. Nieka 0,079 sekundes lēnāks bija viņa komandas biedrs Karloss Sainss juniors, bet 0,336 sekundes atpalika Leklēra sīvākais konkurents Makss Verstapens no "Red Bull".

"Mercedes" britu piloti Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons pirmajā sesijā uzrādīja attiecīgi ceturto un sesto labāko apļa laiku.

Sākot ar šo sezonu, F-1 ieviesti jauni noteikumi, kas paredz, ka vismaz divu posmu pirmajās sesijās tām ir jāļauj piedalīties jaunajiem pilotiem. Serhio Peresa vietā "Red Bull" bolīdā pirmajā sesijā kāpa iekšā igaunis Juri Vipss, kurš veica 23 apļus un labākajā no tiem Leklēram zaudēja vairāk nekā četras sekundes, ieņemot pēdējo, 20. vietu.

Tikmēr Aleksandra Albona vietā "Williams" formulā brauca nīderlandietis Niks de Frīss, kurš no F-1 pilotiem bija ātrāks tikai par savu komandas biedru Nikolā Latifi.

Arī otrajā sesijā ātrākais bija Leklērs, šoreiz apli veicot 19,670 sekundēs, bet nākamos divus labākos rezultātus uzrādīja Rasels un Hamiltons, kurš bija 0,117 un 0,204 sekundes lēnāki. Sainss šoreiz bija ceturtais ātrākais, Verstapens – piektais; bet Peress – septītais.

Sestdien norisināsies vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet sacīkstes tiks aizvadītas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 104 punktiem ir Leklērs, 85 punktus iekrājis Verstapens, 66 punkti ir Peresam, 59 Raselam, bet 53 – Sainsam. Konstruktoru kausā "Ferrari" ir 157 punkti, par sešiem apsteidzot "Red Bull".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!