Foto: AP/Scanpix

Prestižākās pasaules motošosejas čempionāta klases - "MotoGP" - čempions spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības svētdien izcīnīja uzvaru arī otrajā jaunās sezonas posmā, kas risinājās ASV.

ASV "Grand Prix" sacīkšu pirmās starta vietas īpašnieks Markess, kurš uzvarēja arī sezonas pirmajā posmā Katarā, finišēja 4,174 sekundes priekšā savam komandas biedram un tautietim Danijam Pedrosam, bet trešais iespaidīgas 20 sekundes nopakaļus finišēja Andrea Dovicioso no Itālijas ("Ducati").

Pēdējā līgumā Markess gan teju savu pārsvaru zaudēja, jo pēc pārlielu lielas atslābināšanās gandrīz piedzīvoja kritienu.

Dramatiskos notikumos startā no piektās pozīcijas pāragri startēja 2010. un 2012.gada pasaules čempions Horhe Lorenso no Spānijas ("Movistar Yamaha"), kuram līdz ar to pirmā apļa beigās nācās piespiedu kārtā izbraukt cauri boksu teritorijai. No pašām braucēju plūsmas beigām viņš sacīkšu gaitā spēja aizkļūt līdz desmitajai vietai, tādējādi ciešot neveiksmi arī sezonas otrajā posmā.

Neveiksmīgi sacīkstes noslēdzās arī britam Kalam Krutčlovam ("Ducati"), kurš krita un traumēja labo roku, kamēr slavenais itālis Valentino Rosi ("Movistar Yamaha") bija astotais.

Zīmīgi, ka tieši ASV Lielās balvas izcīņā Markess pērn izcīnīja pirmo uzvaru savā "MotoGP" karjerā.

Pēc diviem posmiem Markess ir kopvērtējuma līderis ar 50 punktiem, bet ar 36 punktiem seko Pedrosa. Trešo vietu ar 28 punktiem ieņem Rosi.

Aizvadītā gada novembrī Markess kļuva ne tikai par pirmo debitantu, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par jaunāko braucēju kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie "MotoGP" titula.

Šosezon sportisti sacentīsies 18 posmu garumā. Pēdējais no tiem novembrī notiks Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!