"McLaren" komanda, kas jau šodien savā mājas lapā prezentēs jauno modeli MP4-27, ir gatava konkurentu protestiem attiecībā uz šī modeļa legalitāti.

"McLaren Applied Technologies" izpilddirektors Džeofs Makgrats atzina, ka jaunais komandas modelis būs ļoti pamanāmi inovatīvs un noteikti izsauks protestus no konkurentu puses. Iepriekšējās sezonās komanda esot bijusi pārāk konservatīva savā dizaina stratēģijā un tāpēc pieņemts lēmums iet jaunā virzienā.

"Jaunam modelim ir tehniskās inovācijas, kas būs uzreiz pamanāmas, tiklīdz jūs to ieraudzīsiet," paziņoja Makgrats, kurš uzreiz piebilda, ka komanda ir gatava cīnīties par sava jaunā modeļa legalitāti.

Pēdējos trīs gados "McLaren" konstruktoru kausā ir palikusi aiz "Red Bull" un tas esot pārāk konservatīva dizaina rezultāts. Tāpēc 2012.gadā jau ar sezonas pirmo posmu komanda ir jābūt gatavai par visiem 100%.

Pēc visa spriežot, galvenais inženieru uzdevums uz 2012.gada sezonu bija panākt mašīnas ātrumu viena apļa ietvaros, lai piloti varētu regulāri izcīnīt pirmās starta pozīcijas un līdz ar to kontrolēt sacīkti, esot vadībā no starta.

Jau šodien (trešdien) www.mclaren.com visi līdzjutēji varēs sekot līdz MP4-27 modeļa prezentācijai, bet 7.februārī Heresas trasē sāksies pirmie testi, kur "McLaren" lolojumu varēsim salīdzināt ar konkurentu modeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!