Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kad 2008.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons publiski izteicās, ka viņa nākotnes plāni nav skaidri, brita pārstāvētās "McLaren-Mercedes" komandas cilvēki publiskajā telpā aktīvi aicina pilotu palikt vienībā.

Tiek runāts, ka Hamiltons, kuram pēc šīs sezonas noslēgsies līgums ar "McLaren-Mercedes", ir ļoti tuvu pāriešanai uz "Mercedes GP" komandu.

Brits iepriekš izteicies, ka ļoti liela loma lēmumu pieņemšanā būs formulas sniegumam sezonas pēdējos astoņos posmos.

Pagājušajā nedāļā Hamiltons svinēja uzvaru Itālijas "Grand Prix" izcīņā, pakāpjoties uz kopvērtējuma otro vietu.

"McLaren-Mercedes" komandas vadītājs Martins Vitmāršs pēc izcīnītās uzvaras uzsvēris, ka Hamiltons savu potenciālu spēs pilnībā īstenot tikai tad, ja paliks vienībā.

"Pēdējā laikā komandas uzmanību daudzi centušies novērst no paša galvenā. Mēs parādījām, ka spējam ar to tikt galā, un plānojam tādā garā arī turpināt," izteicies Vitmāršs. "Uzskatu, ka šī Hamiltonam ir ideāli piemērota komanda. Viņam noteikti jāgrib šeit palikt."

"Kopā mēs labi sastrādājamies. Mēs esam komanda, kas radīta uzvarām, bet viņš ir pilots, kurš pazīst tikai pirmo vietu," piebilda Vitmāršs, uzsverot, ka sarunās par jaunu līgumu nav nekādas vajadzības steigai. "Mums tam ir pietiekami daudz laika, bet pašlaik galvenais ir formulas attīstīšana un kopīgs darbs."

Arī "McLaren" grupas līdzīpašnieks un bijušais komandas vadītājs Rons Deniss uzskata, ka Hamiltonam nav nekādas vajadzības mainīt vienību.

"Ja viņš sevi velta tikai un vienīgi uzvarai, tad viņš ir spējīgs to izdarīt mūsu formulā. Komandas iekšienē vienmēr esam pratuši atrast kompromisus," uzsvēra Deniss. "Galu galā pats galvenais ir uzvaras. Ko kāds par tām saņem ir jautājums, kuru varam risināt pēc tam."

Kā ziņots, šosezon "Mercedes GP" komandu pārstāv divi vācieši - septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers, kurš vēl nav izlēmis, vai nākamajā sezonā turpinās karjeru, un Niko Rosbergs.

Hamiltons ar 142 punktiem kopvērtējumā pašlaik ieņem otro vietu, kamēr līderis ar 179 punktiem ir divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso no Spānijas ("Ferrari").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!