Foto: AP/Scanpix

Spānijā, Heresas trasē pirmdien tika izrādīta "Mercedes" F-1 komandas šīssezonas sacīkšu mašīna un pirmoreiz balto "Mercedes" kombinezonu bija uzvilcis arī jaunais komandas pilots Lūiss Hamiltons.

Pirmais jauno bolīdu gan iemēģināja Niko Rosbergs, kurš pirms oficiālās prezentācijas nedaudz izbrauca pa trasi filmēšanas vajadzībām.

"2013. gads iesāk "Sudraba bultu" rūpnīcas komandas otro ēru," prezentācijā teica komandas vadītājs Ross Brauns. "Mūsu tehniķi ir pavadījuši darbā vairākus tūkstošus stundu, lai nodrošinātu, ka jaunā formula būs solis uz priekšu, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu."


Formulas dizainu izstrādāja komandas galvenais inženieris Aldo Kosta tehniskā direktora Boba Bella vadībā. Pirmos F1 W04 aerodinamiskos testus "Mercedes" aizvadīja pagājušā gada vasaras sākumā, un to rezultātā ir izstrādāts jauns piecu elementu priekšējais antispārns un otrās paaudzes "Coanda" izplūdes sistēma. Vācu komanda tāpat kā vairāki citi ir atteikusies no "salauztā deguna" formulas priekšpuses, izvēloties nelielu plūdenu izliekumu, kas aerodinamiskajos testos ir uzrādījis labākus rezultātus.

Kā zināms, "Mercedes" F-1 komandu šosezon turpinās pārstāvēt vācietis Niko Rosbergs, kurš vācu autoražotāju komandai sagādāja pirmo "Grand Prix" uzvaru pēc atgriešanās F-1, un pasaules čempions Lūiss Hamiltons.

Pirms šīssezonas pirmajām sacensībām Austrālijā "Mercedes" komanda aizvadīs 12 dienu testus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!