Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ar "Mercedes" pilotu Lūisa Hamiltona un Valteri Botasa dubultuzvaru noslēdzies F-1 sezonas posms Imolas trasē, Itālijā, kas ļāva komandai septīto gadu pēc kārtas triumfēt Konstruktoru kausā, tādējādi labojot čempionāta rekordu.

Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" izcīņā uzvarēja Hamiltons, apsteidzot savu komandas biedru Valteri Botasu, kurš sacensības sāka no pirmās pozīcijas. Trešajā vietā finišēja Daniels Rikjardo no "Renault" vienības. Tas viņam bija otrais goda pjedestāls šajā sezonā.

Hamiltons pēc starta ierindojās trešajā vietā, zaudējot pozīciju Maksam Verstapenam no "Red Bull" komandas. Taču laba stratēģija un veiksme ļāva Hamitonam uz boksu apmeklējuma rēķina virtuālās drošības mašīnas laikā iegūt pirmo pozīciju. Sīva cīņa par otro vietu bija starp Botasu un Verstapenu, un "Red Bull" pilots apsteidza konkurentu. Taču 51. aplī Verstapenam pārplīsa aizmugurējais ritenis, un viņš izstājās. Trasē devās drošības mašīna. Atkārtotajā startā Botass nespēja ar Hamiltonu cīnīties par pirmo vietu. Tiesa, somam kopš otrā apļa bija problēmas ar mašīnas aerodinamiku.

Ceturtajā vietā ierindojās Daniils Kvjats no "AlphaTauri", piektais bija Šarks Leklērs ("Ferrari"), bet vēl pirmajā desmitniekā iekļuva Serhio Peress ("Racing Point"), Karloss Sainss, Lendo Noriss (abi – "McLaren"), Kimi Raikonens un Antonio Džiovinaci (abi – "Alfa Romeo").

Peresam bija labas iespējas kāpt uz goda pjedestāla, bet drošības mašīnas laikā viņš devās boksos pēc jaunām riepām, tomēr tās nepalīdzēja atgūt zaudētās vietas. Savukārt "Red Bull" šīs sacensības izvērtēs īpaši neveiksmīgas. Pēc sacensību atsākšanā Alekss Albons cīņā par pozīciju sagriezās un atkāpās uz pēdējo, 15. vietu. Vēl, kad trasē bija drošības mašīna, "Williams" braucējs Džordžs Rasels saslīdēja un ietriecās apmalē, zaudējot izredzes tikt pie pirmajiem punktiem sezonā.

"Mercedes" pēc šī posma Konstruktoru kausā citām komandām kļuva nenotverami, tādējādi komanda septīto gadu bija labākā F-1 komanda. Šāda uzvaru sērija Konstruktoru kausā nevienai citai komandai nav izdevusies. Līdz šim šis rekords piederēja "Ferrari", kas Mihaela Šūmahera ērā Konstruktoru kausā triumfēja no 1999. līdz 2004. gadam. Savukārt "Mercedes" nepārspēti ir kopš 2014. gada.

"Mercedes" šīs sezonas 15 posmos izcīnījusi 435 punktus, bet tuvākie sekotāji "Red Bull" tikušie pie 226 punktiem. Trešajā vietā ierindojas "Racing Point" ar 126, kam seko "Mclaren" (124) un "Renault" (120).

Uz čempionu titulu braucēju kopvērtējumā pretendē arī tikai "Mercedes" braucēji, jo pēc šī posma nevienam citam vairs nav pat teorētisku izredžu uzvaru. Hamiltonam braucēju kopvērtējumā ir 282 punkti, Botasam – 197, bet Verstapens ticis pie 162 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!