Septiņkārtējais F-1 pasaules čempions, slavenais vācu pilots Mihaels Šūmahares ceturtdien paziņoja, ka pēc sezonas aizies no sacensībām, vēsta ”Eurosport”.

Tā ir otrā reize, kad Šūmahers aiziet no F-1. Pirmo reizi par karjeras beigšanu viņš paziņoja 2006.gadā, bet 2009.gadā atgriezās F-1 sacensībās.

Pagājušajā nedēļā Šūmahera pārstāvētā komanda ”Mercedes” paziņoja, ka nākamajā sezonā komandas vācieša vietā vienībā būs Lūiss Hamiltons. Šūmahers pēc šī paziņojuma nolēmis nemeklēt sev jaunu komandu, bet gan aiziet no F-1.


”Esmu nolēmis gada beigās beigt karjeru. Jūtos atvieglots pēc šī lēmuma pieņemšanas,” speciālā preses konferencē Suzukas trasē ceturtdien teica Šūmahers.

Šūmahers norāda, ka joprojām ir spējīgs konkurēt ar citiem šobrīd labākajiem F-1 pilotiem, tomēr ”kādā brīdī tomēr jāsaka ardievas”. 43 gadus vecais pilots norāda, ka viņam ir bijušas iespējas turpināt F-1 karjeru citā vienībā, taču nolēmis tās neizmantot.

Vācu pilots neslēpa, ka atgriešanās F-1 nav izdevusies kā plānots un viņš cerējis paveikt vairāk ar savu atgriešanos. ”Bez šaubām, ”Mercedes” nav sasniedzis mērķi un nav izdevies šeit izveidot uzvarētāju komandu, taču dažreiz no zaudējumiem var mācīties daudz vairāk nekā no uzvarām. Mēs nesasniedzām mērķi, bet varu būt laimīgs par savā karjerā paveikto.”

”Varu tikai pateikties ”Daimler”, ”Mercedes-Benz”, visai komandai, inženieriem un mehāniķiem par to, ka man uzticējās,” piebilda viens no visu laiku izcilākajiem F-1 pilotiem.

Atceroties pirmo aiziešanu no F-1, Šūmahers teica, ka ”2006.gadā baterijas bija iztukšotas” un ”arī tagad tās ir sarkanajā zonā”. ”Nezinu, vai ir laiks tās pārlādēt... Bet tagad ar nepacietību gaidu brīvību [no sacīkstēm].”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!