Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Tradicionālajā motoru sporta sezonas noslēguma šovā "Race of Champions" (ROC) Vācijas izlasi komandu sacensībās pārstāvēs Miks Šūmahers un Sebastjans Fetels, paziņojusi rīkotāji.

19 gadus vecais "Formula 3" čempions Miks Šūmahers līdz ar to ROC būs aizstājis savu tēvu, leģendāro F-1 čempionu Mihaelu Šūmaheru, kurš vairākkārt piedalījās un uzvarēja šajās sacensībās. Sešreiz viņš startēja vienā komandā ar Fetelu, arī pirms traģiskā negadījuma, kurā Mihaels Šūmahers guva smagu galvas traumu.

"Ļoti priecājos par ielūgumu piedalīties "Race of Champions" kā Eiropas "Formula 3" čempions," saka jaunais Šūmahers. "Vēl jo vairāk esmu sajūsmināts par to, ka braukšu Vācijas komandā kopā ar Sebastjanu Fetelu. Tas nebūs viegli, jo Sebastjans ir pieredzējis ROC dalībnieks, un es gribu būt viņam līdzvērtīgs komandas biedrs!"

"Race of Champions" radās Kanāriju salās kā pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas noslēguma pasākums, kurā paralēlā trasē sacentās esošie un bijušie pasaules čempioni. Vēlāk sacensībās iesaistījās arī citu motoru sporta disciplīnu pārstāvji un šovs pārcēlās uz slēgtām arēnām, kā arī uz asfalta seguma trasēm. Sākotnēji tās bija individuālās sacensības, bet vēlāk programmā ieviesa arī Nāciju kausa izcīņu valstu komandām, kurās startē divi piloti.

2019. gadā "ROC" notiks Meksikas galvaspilsētā Mehiko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!