Foto: Publicitātes foto

Monako "Grand Prix" ietvaros notiekošajās "Porsche Supercup" sacensībās tika aizvadīts itin principiāls duelis - F-1 trasē devās esošais pasaules rallija čempionāta (WRC) līderis Sebastjens Ožjērs un deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs. Šoreiz ātrākais, neskatoties uz autošosejas pieredzes trūkumu, bija Ožjērs.

Abi francūži pārstāvēja "Team Allyouneed Project 1" komandu, kuras pārstāvis Šons Edvardss uzvarēja šai posmā. Ožjērs 26 dalībnieku konkurencē ierindojās 13. vietā, bet Lēbs - 16.

"Piedalīšanās "Porsche Supercup" sacensībās te, Monako, bija fantastiska pieredze un lieliska iespēja paskatīties uz Monako ārpus rallija," saka Ožjērs. "Mani apļa laiki nebija daudz sliktāki kā uzvarētājam, un tas nav slikti, ja ņem vērā, ka man tika dota tikai puse dienas, lai pierastu pie auto. Es centos uzlabot savu pozīciju sacīkstes laikā, bet Monako apdzīt praktiski nav iespējams."


Ožjērs kvalifikācijā uzrādīja labāku rezultātu nekā viņa pieredzējušais tautietis, bet arī pārspēja vairākus autošosejas speciālistus kā Alēnu Menju un Sebastjanu Blīkomolenu. Padomus Ožjeŗam deva ne tikai Šons Edvardss, bet arī Sebastjens Fetels, kurš esot liels rallija cienītājs. Abu "Sebu" tikšanās reizē Ožjēram biaj dota iespēja iepazīties ar F-1bolīdu, un viņš saņēma arī dažus ieteikumus no Fetela attiecībā uz Monako trases viltībām.

Nākamās sacīkstes Ožjēram būs WRC posms Grieķijā, Akropoles rallijs, kas risināsies šajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!