Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klasē (EMX 125) startējošais Mairis Pumpurs sestdien Itālijas posma treniņbraucienā piedzīvoja kritienu, kā rezultātā bija spiests sacensības noslēgt ātrāk.

Pumpurs kritienu piedzīvoja rīta treniņā, kurā paspēja aizvadīt vien trīs apļus.

"Yamaha" komandas braucējs pēc gūtās traumas gan nesēdēja rokas klēpi salicis un vienības uzņemtajā video iepazīstināja ar savu motociklu. Tāpat braucējs video rullītī pauda nožēlu, ka sacensības beigušās ātrāk nekā plānots.

"Šodien piedzīvoju nelielu kritienu, tāpēc sacīkstēs nevarēju piedalīties," komandas uzņemtajā video, kurā sportists demonstrē savu motociklu, teica Pumpurs.

Komanda ziņo, ka Pumpuram pēc kritiena konstatēti saišu plīsumi ceļgala locītavā. Sportists jau tuvākajā laikā došoties uz Latviju, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes.

EMX 125 klasē sezonas pirmais posms tika aizvadīts Lielbritānijā. Pumpurs šajā etapā izcīnīja desmit punktus, kas kopvērtējumā deva 18. vietu. Šajā posmā brauca arī Kārlis Alberts Reišulis, viņam nespējot tikt pie punktiem, kā rezultātā posma kopvērtējumā viņš bija 30. pozīcijā.

Sestdien Reišulis EMX 125 klases sportistu pieteikumā nebija atrodams.

Svētdien Itālijā sacensības notiks abās prestižākajās klasēs MXGP un MX2, taču Latvijas sportisti tajās nepiedalīsies.

Pasaules čempionāta motokrosā iepriekšējie trīs posmi tika aizvadīti Ķegumā, bet nākamie trīs paredzēti Itālijas pilsētā Faencā. Arī pēc šiem etapiem nākamie trīs tiks aizvadīti Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!