Latvijas autosportists Reinis Nitišs svētdien pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Turcijas posmā svētdien nespēja iekļūt "Supercar" klases finālā. Savukārt cits latviešu braucējs Jānis Baumanis, kurš arī startēja prestižajā klasē, nesasniedza pusfinālu.

Pēc pirmās sacensību dienas Stambulas F-1 trasē Nitišs ar "Olsbergs MSE" komandas automašīnu kvalifikācijā bija trešajā vietā, bet šajā posmā "Peugeot Hansen" komandu pārstāvošais Baumanis ierindojās 12.vietā.

Otrajā dienā notika atlikušie kvalifikācijas braucieni un izšķirošie starti. Pēc trešās kvalifikācijas sērijas Nitišs saglabāja trešo vietu, bet Baumanis noslīdēja uz 15.pozīciju. Pēdējā kvalifikācijas braucienā Baumanim bija problēmas ar mašīnas dzinēju un viņš pusfinālu nesasniedza, sacensības noslēdzot 17.vietā. Savukārt Nitišs pēdējā kvalifikācijas braucienā nenosargāja savu pozīciju, noslīdēja uz ceturto vietu, taču pusfinālā viņš varēja startēt no pirmās rindās.

Pusfinālu Nitišs sāka ļoti veiksmīgi, izvirzoties līderpozīcijā. Pēc "Joker" apļa viņš noslīdēja uz trešo vietu, taču viņš tik un tā pretendēja uz uzvaru. Tomēr priekšpēdējā aplī mašīna latvietim kļuva lēna un viņš zaudēja pozīciju. Lai arī pēc tam mašīna atguva ātrumu, taču par finālu Nitišs vairs nespēja cīnīties.

Vēlāk Nitiša komanda paziņoja, ka automašīnai pazuda trešais un ceturtais pārnesumus, kas arī maksāja viņam vietu finālā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Timijs Hansens, kurš aiz sevis atstāja Nitiša komandas biedru Andeasu Bakerūdu. Trešajā vietā ierindojās Johans Kristofersons.

"Pēc veiksmīgi veiktām kvalifikācijas kārtām, diemžēl, šoreiz neizdevās sacensības noslēgt uz pozitīvas nots. Šī sezona izvērtusies visnotaļ sarežģīta, jo gan sacīkšu negadījumi, gan tehniska rakstura defekti jau vairākkārtīgi lieguši iespēju iekļūt sacensību finālbraucienā," pēc sacensībām sacīja Nitišs. "Tomēr ir gandarījums, ka jau otro posmu pēc kārtas Olsbergs MSE automašīnas nedēļas nogales laikā spēj uzrādīt ļoti labu ātrumu. Arī Turcijā komandas biedrs Bakeruds ierindojās finālbrauciena otrajā vietā un mums tikai nedaudz pietrūkst, lai spertu pēdējo soli un izcīnītu komandai pirmo uzvaru šosezon. Lai to izdarītu, mums atlikušas vēl divas iespējas, un pirmā no tām būs pēc divām nedēļām Itālijā."

Savukārt Baumanis pēc sacensībām pastāstīja par epizodi, kurā viņš noslēdza cīņu par pusfinālu: "Bija labs starts, devos džokera aplī, braucu savā tempā pa tīrām trajektorijām un jau likās, ka būs ļoti labi, tomēr tad sāku just, ka mašīnai sāk zust jauda. Līkumos, kur biju braucis trešajā pārnesumā, tagad nācās braukt ar otro pārnesumu un pat uzsist pa sajūga pedāli, lai dabūtu apgriezienus. Turklāt trešajā aplī salonā parādījās dūmi un apļa beigās tie jau bija tik biezi, ka bija skaidrs, ka motortelpu ir pārņēmušas liesmas. Drošības apsvērumu dēļ izvēlējos stāties trases malās un sacensības man līdz ar to bija beigušās."

Desmit posmu laikā Nitišs iekrājis 150 punktus un kopvērtējumā šobrīd ierindojas 7. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 256 punktiem atrodas Peters Solbergs, kuram pietuvojies Turcijas posma uzvarētājs, zviedrs Timijs Hansens (237 punkti). Trešajā vietā cits zviedrs – Johans Kristofersons (201), bet Reiņa Nitiša komandas biedrs Andrēass Bakerūds (182) pakāpies uz ceturto vietu.

Tikmēr "Olsbergs MSE" Turcijā izcīnīja 41 punktu un kopsummā šobrīd iekrājusi 338 punktus, kas čempionāta kopvērtējumā ļauj ierindoties otrajā vietā. Līderpozīcijā atrodas Team Peugeot-Hansen (417), kamēr trešajā – SDRX (281).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!