Foto: OlsbergsMSE

Somijas Automobiļu federācija (SAF) sadarbībā ar bijušo autosprotistu Jusi Pinomeki ir izveidojusi rallijkrosa akadēmiju "RX Academy" jaunajiem braucējiem, kurā viens no padomdevējiem būs pieredzējušais Latvijas pilots Reinis Nitišs, vēsta pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") mājas lapa.

Akadēmijas piloti startēs ar identiskām "Renault Clio RX" mašīnām un bez piedalīšanās sacensībās viņiem būs arī fiziskie, psiholoģiskie, PR un braukšanas treniņi. Jauno braucēju mentori būs pieredzējuši pasaules čempionāta ("World RX") piloti un bijušie Eiropas čempioni - Reinis Nitišs, norvēģis Andreass Bakerūds un soms Tomass Hekinens.

"Labs projekts, kas palīdzēs jaunajiem pilotiem izaugt līdz Eiropas un pasaules čempionāta līmenim," portālam "Delfi" jaunās akadēmijas ideju komentē Reinis Nitišs. "Projektā visi iesaistītie ir profesionāļi, kas pārzina sporta un sacensību nianses un var palīdzēt ar padomiem. Es pats tam visam esmu gājis cauri, tikai krietni ilgāku ceļu. Te jābrauc viens gads un tu vari nokļūt "Euro RX"!"

"Akadēmijai var pieteikties jebkuras valsts pilots, arī es esmu uzrunājis vairākus Latvijas braucējus, Bakerūds noteikti piesaistīs Norvēģijas jaunos autosportistus - plānots, ka savāksies 12 līdz 20 dalībnieku," stāsta Nitišs.

"RX Academy" braucēji nākamsezon piedalīsies visos piecos Somijas rallijkrosa čempionāta posmos un labākā rezultāta uzrādītājs kopvērtējumā iegūs tiesības startēt 2018. gada Eiropas rallijkrosa čempionātā ("Euro RX") ar "Super 1600" mašīnu vai atbalstu startam RX2 ieskaitē. Uz galveno balvu varēs pretendēt piloti, kas nebūs sasnieguši 24 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!