Šīs nedēļas izskaņā, 30. aprīlī un 1. maijā, Pērnavā sāksies Baltijas četru stundu izturības čempionāta (Baltic 4h Endurance Championship, BEC) 2016. gada sezona. Četru stundu sacīkstēm pieteikumu iesniedzis arī jaunizveidotais latviešu pilotu tandēms – Reinis Nitišs un Valts Zvaigzne, informēja "RA Events".

BEC pirmais posms norisināsies Igaunijas piekrastes pilsētā Pērnavā, kurā savu mājvietu radusi viena no modernākajām autošosejas trasēm Baltijā – 3170 metrus garā "Auto24ring". Sacensību treniņbraucieni un kvalifikācija paredzēta sestdien, 30. aprīlī, savukārt četru stundu sacensības startēs svētdien, 1. maijā, plkst. 14.00. BEC iekļauti kopumā pieci posmi, turklāt divi noslēdzošie norisināsies Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

"Es zināju, ka Valta komanda "Zvaigzne Motorsport" ir sagatavojusi jaunu sacīkšu auto, un patiesībā klusībā pat cerēju, ka kādā brīdī varēšu to iemēģināt, taču pilotēt to pirmajās sacensībās ir gan pagodinājums, gan vienlaikus arī liels izaicinājums," sacīja Nitišs.

"Starp pirmajiem diviem pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem man ir nedaudz brīva laika, un šis ir lielisks veids kā smelties jaunas zināšanas. Turklāt, nākamais posms būs autošosejas trasē Hokenheimā – tāpēc šāda braukšana pa "gludu" asfaltu būs tieši laikā! Arī manas komandas "All-Inkl.com Münnich Motorsport" vadītājs Renē Minnihs ir ļoti pieredzējis autošosejas braucējs, un viņš jau paspēja padalīties ar pāris padomiem, kurus noteikti ņemšu vērā," labā noskaņojumā pirms starta ir Nitišs.

"Ar Reini esmu pazīstams jau sen, iepazināmies laikā, kad abi startējām kartingu sacensībās, tāpēc ļoti labi zinu, cik viņš ir prasmīgs braucējs. Protams, pēdējos gadus ar lielu aizrautību sekoju viņa gaitām pasaules rallijkrosa čempionātā! Zināju, ka viņam šī nedēļas nogale ir brīva, tādēļ piedāvāju Reinim startēt ar mūsu jaunuzbūvēto BMW automašīnu. Liels prieks, ka Reinis piekrita kopā ar mani doties šajā piedzīvojumā, un ļoti ceru, ka mēs ne tikai gūsim augstvērtīgus panākumus sacensībās, bet iegūtā pieredze viņam arī lieti noderēs turpmākajos pasaules čempionāta posmos!" pacilāts par iespēju sezonu uzsākt ar Reini Nitišu ir Zvaigzne.

BALTIJAS 4H IZTURĪBAS SACENSĪBAS (BEC), 1. POSMS:
Sestdiena, 30. aprīlis, 14:45 Treniņbraucieni 1
Sestdiena, 30. aprīlis, 16:25 Treniņbraucieni 2
Sestdiena, 30. aprīlis, 17:55 Kvalifikācija
Svētdiena, 1. maijs, 14:00 BEC 4h sacensības

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!