Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Pēc 2019. gada F-1 čempionāta no kalendāra var tikt izslēgts Meksikas posms, kuram draud ievērojami finansiāli sarežģījumi, vēsta ārzemju mediji.

Aizvadītajā nedēļā Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors paziņoja, ka valdība neturpinās finansēt F-1 posmu pēc 2019. gada, kas ievērojami apgrūtinātu sacīkstes organizatoru iespējas sarīkot Meksikas "Grand Prix", ziņo izdevums "Autosport".

"Mums ir jātiek skaidrībā ar to, kā varētu risināt šo problēmu. Valdības nostāja ir skaidra — viņi vairs nevēlas tērēt nodokļu maksātāju naudu uz F-1 posmu," saka bijusī sportiste un Nacionālās sporta komitejas locekle Ana Gabriela Gevara. "Meksikā liela daļa sabiedrības dzīvo zem nabadzības sliekšņa, bet "Grand Prix" posma atgriešanos Meksikā veicināja korupcija — ļoti daudz tika samaksāt kukuļos, lai F-1 posms atkal notiktu brāļu Rodrigesu vārdā nosauktajā trasē."

Šā gada FIA apbalvošanā Meksikas "Grand Prix" posms saņēma balvu nominācijā "Labākais promouters", ko ieguva jau ceturto gadu pēc kārtas.

Meksikas posms F-1 kalendārā atgriezās 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!