Latvijas motokrosa izlases vadība ir paziņojusi paplašināto komandas sastāvu startam šāgada Eiropas Nāciju kausā, kas notiks Čehijā, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļauti Rainers Žuks, Ralfs Edgars Ozoliņš, Valters Logins, Niks Niklāvs Sūna un Artjoms Trofimovs 85cm3 klasē, Tomass Šileika, Ingars Asma, Elgars Jonass, Arnolds Sniķers, Kārlis Kalējs un Rihards Bārenis 125cm3 klasē, kā arī Roberts Justs, Pauls Jonass, Kārlis Sabulis, Kristers Drevinskis, Uldis Spullis un Gints Filipsons MX2 klasē.

Pagājušās nedēļas nogalē LaMSF sacensību rīkotājiem nosūtīja oficiālo Latvijas izlases pieteikums, un tika nosaukti tie četri sportisti, kuri pārstāvētu Latvijas izlasi Čehijā, ja sacensības notiktu jau rītdien. 85cm3 klasē tie bija Rainers Žuks un Artjoms Trofimovs, 125cm3 klasē Tomass Šileika, bet MX2 klasē - Kristers Drevinskis.

85cm3 klasē neapšaubāms favorīts uz vietu izlases sastāvā ir Rainers Žuks, kurš ir šī brīža labākais 85cm3 klases sportists Latvijā. Daudz grūtāk izlases menedžerim bija izvēlēties "otro numuru". Šoreiz priekšroka tika dota Artjomam Trofimovam, kurš ir gan ātrāks, gan pieredzējušāks par nākamo pretendentu uz vietu komandā Ralfu Edgaru Ozoliņu, kurš šajā klasē startē tikai pirmo sezonu.

125cm3 klasē izteikts favorīts uz vietu izlasē ir Tomass Šileika, kurš šogad parstāv profesionālo, Beļģijā bāzēto komandu "Diga Racing", un šī gada Eiropas čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma ieņem augsto sesto vietu. Ar sportistu ir vienošanās par dalību izlasē, bet ar komandu ir noruna par motociklu iznomāšanu sacensībām.

Sarežģītāka situācija izvērsusies MX2 klasē. Jau sezonas sākumā bija skaidri trīs galvenie pretendenti uz vietu izlasē - Roberts Justs, Pauls Jonass un Kārlis Sabulis. Pēdējam no nosauktās trijotnes sezona traumas dēļ diemžēl beidzās jau jūnija sākumā. Par Paulu Jonasu izlases vadība tika informēta, ka starts Eiropas Nāciju motokrosā neietilpst jaunā sportista šīs sezonas plānos un kalendārā. Neskaidra situācija izveidojās arī ar Robertu Justu, jo viņa pārstāvētā komanda un pats sportists sliecas uzskatīt, ka šajās sacensībās jādod iespēja startēt jaunākiem un nepieredzējušākiem sportistiem, tadā veidā uzkrājot pieredzi augsta līmeņa sacensībās. Ņemot vērā visus augstāk minētos apstākļus, izlases menedžeris Tomass Cīrulis startam MX2 klasē pieteica tikai 16 gadus veco Kristeru Drevinski, kurš šobrīd ir ātrākais un stabilākais klases sportists Latvijā, un ļoti perspektīvo rezervistu Gintu Filipsonu.

Ņemot vērā Tomasa Šileikas praksi šogad uz MX2 klases motocikla un Kristera Drevinska paredzēto līdzdalību pasaules čempionātā 125cm3 klasē, nav izslēgta arī šo sportistu savstarpējā rokāde, lai gan šāda iespēja ir visai neliela - Drevinskis vairumā sacensību šogad ir piedalījies tieši ar 250 kubikcentimetru "četrtakteri", bet Šileikam komanda ir sagatavojusi ļoti kaujasspējīgu 125cm3 klases motociklu.

Līdz ar to šī brīža Latvijas izlases sastāvs ir zināms, taču tajā vēl var tikt veiktas izmaiņas un korekcijas. Pēc divām nedēļām notiks pasaules čempionāts 65cm3, 85cm3 un 125cm3 klasēs, kurā startēs visi četri šī brīža izlases dalībnieki un vairāki sportisti no kandidātu loka, un līdz ar to būs iespēja papildus izvērtēt kandidātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!