Foto: Publicitātes foto

Francijas autosportists Sebastjens Ožjērs ceturtdien izcīnīja savu karjerā pirmo pasaules rallija čempionāta (WRC) uzvarētāja titulu, oficiāli pārtraucot sava tautieša Sebastjena Lēba dominanci.

Ceturtdien sākās pasaules čempionāta 11.posms, kas norisinās Francijā. Tas tika atklāts ar atklāšanas ātrumposmu ("Power Stage"), kurā triumfēja Danijs Sordo no "Citroen" vienības, bet otrais finišēja Ožjēra galvenais konkurents kopvērtējumā beļģis Tjerī Nevils ("Qatar M-Sport"), savukārtOžjērs ar savu "Volkswagen" spēkratu bija trešais, tiekot pie viena punkta.

Tieši šis viens punkts nodrošināja Ožjēram pirmo titulu karjerā, jo nu starp viņu un Nevilu ir 82 punkti, bet atlikušos sezonas WRC posmos izcīnīt vien 81 punktu.

Tikmēr pašreizējais čempions Lēbs ar "Citroen" atklāšanas ātrumposmā ierindojās vien sestajā vietā. Pats sportists jau atklājis, ka šis viņam būs pēdējais rallijs karjerā.

Francijas rallijs noslēgsies svētdien, bet šosezon vēl paredzētas sacensības Spānijā un Lielbritānijā.

Lēbs par pasaules čempionu kļuva deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam. Šosezon viņš piedalījies tikai trijos posmos un tāpat pašlaik kopvērtējumā ieņem augsto septīto vietu.

Tāpat Lēbs šovasar piedalījās leģendārajās Paikspīkas kalnā braukšanas izturības sacīkstēs, sasniedzot trases visu laiku ātrāko rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!