Foto: Publicitātes foto

Francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen") svētdien uzvarēja Austrālijas rallijā, taču pasaules čempiona titulu vēl neieguva.

Lai nodrošinātu sev šāgada pasaules čempiona titulu, Ožjeram šajā pasaules čempionāta (WRC) posmā bija jāiegūst par deviņiem punktiem vairāk nekā galvenajam konkurentam Tjerī Nevilam ("M-Sport"), taču tas francūzim neizdevās - beļgis ierindojās otrajā vietā.

Tādējādi titula likteņa noskaidrošana tiek pārcelta uz nākamo WRC posmu Francijā, kas būs arī deviņkārtējā pasaules čempiona Sebastjena Lēba ("Citroen") atvadu sacīkste.

Palīdzīgu roku Austrālijā Ožjēram nesniedza arī Miko Hirvonens, kurš sacensību pēdējā ātrumposmā pārsita riepu un noslīdēja uz trešo vietu, atdodot tik nepieciešamo Nevilam otro vietu beļģu pilotam.

"Komanda finišā man paziņoja, ka es titulu esmu pazaudējis par vienu punktu dēļ Miko neveiksmes," saka Ožjēr. "Bet es darīju visu, kas manis spēkos. Mēs aizvadījām labu ralliju, lai gan bijām cerējuši aizbraukt no šejiens ar titulu kabatā."

"Volkswagen" komandas līderis Austrālijas rallijā uzvarēja 19 no 22 ātrumposmiem, un finišā viņa pārsvars pār Nevilu bija vairāk kā pusora minūte. Hirvonens ieņēma trešo vietu, bet ceturtais palika Ožjēra komandas biedrs Jari-Mati Latvala.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Ožjēram tagad ir 212 punkti, Nevilam - 129. Vēl šāgada WRC kalendārā atlikuši trīs posmi - Francijā, Spānijā un Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!