Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējs pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjērs ("Volkswagen") svētdien Montekarlo uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas pirmajā posmā, triumfējot šajās sacīkstēs trešo gadu pēc kārtas.

Ožjērs pēc četru dienu sacīkstēm, kas bija bagātas ar misēkļiem un avārijām, finišā par minūti un 54,4 sekundēm apsteidza otro vietu ieguvušo komandas biedru Andrēasu Mikelsenu no Norvēģijas.

Savukārt trešo vietu sezonas pirmajā posmā ieguva ''Hyundai" rupnīcas komandas beļģu braucējs Tjerī Nevils, kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 17,9 sekundes.

Rallija laikā Ožjērs ar angli Krisu Mīki vairākkārt nomainīja viens otru sacīkstes vadībā, līdz trešajā sacensību dienā franču čempions līderpozīciju "piesavinājās" pavisam, kad Mīke pēc ietriekšanās klintī sabojāja pārnesumkārbu un izstājās.

Pie ieskaites punktiem čempionāta kopvērtējumā tika arī igaunis Ots Tanaks, kurš, neskatoties uz avāriju, ierindojās septītajā vietā. WRC2 ieskaitē uzvarēja Elfins Evanss.

Sebastjenam Ožjēram šī kopumā ir jau ceturtā uzvara Montekarlo rallijā. Šajā etapā viņš triumfējis pēdējos trīs gadus pēc kārtas, kā arī 2009. gadā. Tādējādi Ožjērs ir kļuvis par piekto pilotu WRC vēsturē, kuram izdevies prestižajā Montekarlo rallijā uzvarēt trīs reizes pēc kārtas. Pirms viņa to paveikuši Sandro Munari, Valters Rērls, Tomijs Makinens un Sebastjens Lēbs.

No sacensībām bija spiests izstāties Ožjēra komandas biedrs soms Jari-Mati Latvala, kurš sestdien nejauši notrieca skatītāju, bet sacensības noslēdza pēc tam, kad 11. ātrumposmā bija sabojājis automašīnas piekari.

Nākamais WRC posms risināsies februāra vidū, kad Zviedrijā paredzēts aizvadīt vienīgo ziemas ralliju pasaules čempionāta kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!