Foto: ERC

Pirmajā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā, "Jannerallye" Austrijā, uzvarēja polis Kajetans Kajetanovičs, kurš bija ātrākais 17 no 18 ātrumposmiem un jau gatavojas nākamajam ERČ posmam Latvijā.

"Šī bija labākā nedēļa manā mūžā, fantastiska, neticama un paldies par to visai manai komandai un atbalstītājiem," saka 35 gadus vecais polis, kurš kļuva arī par pirmo ERČ 7000 eiro naudas balvas ieguvēju un saņēma 100 ieskaites punktus ERČ "Ledus meistara" ieskaitē.

Pateicoties pareizai riepu izvēlei, savu karjeras augstāko panākumu izcīnīja francūzis Robērs Konsani, kurš saņēma 6000 eiro prēmiju.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās krievs Aleksejs Lukjaņuks, kurš pirmajā ātrumposmā pazaudēja piecas minūtes dzinēja pārkaršanas dēļ, noslīdēja uz 23. vietu, taču spēja turpināt sacīksti un bija vienīgais, kurš bez Kajetanoviča spēja uzvarēt kādā ātrumposmā. Lukjaņuks par šo progresu, atvinnējot 17 pozīcijas, saņēma Kolina Makreja balvu.

Nākamais ERČ posms risināsies Latvijā, Kurzemē, februāra sākumā. Tam jau ir pieteikušies virkne vadošo pilotu, ieskaitot "Jannerallye" uzvarētāju Kajetanoviču. "Rally Liepāja" būs arī pirmais ERČ posms junioru ieskaites dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!