Foto: Publicitātes foto

Portugāles rallijā, kas ir pasaules čempionāta (WRC) ceturtais posms, pēc otrās sacensību dienas līderpozīcijā izvirzījušies abi "Volkswagen" komandas piloti francūzis Sebastjens Ožjērs un soms Jari-Mati Latvala.

Arī otrajā sacensību dienā turpinājās drāmas - sesto ātrumposmu nepabeidza līdz tam otrajā pozīcijā esošais spānis Dani Sordo ("Citroen"), kurš no līdera Ožjēra atpalika 4,4 sekundes. Posma vidū viņš jau par trim sekundēm apsteidza franču pilotu, taču vēl pēc diviem kilometriem izstājās ar izlauztu riteni.

Pēc Sordo izstāšanās uz otro vietu pacēlās Jari-Mati Latvala, uz trešo - viņa tautietis Miko Hirvonens ("Citroen"). Situācija līderu grupā otrajā dienā nemainījās, ceturto vietu saglabāja Jevgeņijs Novikovs ("Qatar M-Sport WRT"), piekto - Nasers Al-Atija. Toties no devītās uz sesto vietu pacēlās Andreass Mikelsens ("Volkswagen").

Neveiksmīgi šis rallijs turpinājās arī slavenajam poļu pilotam Robertam Kubicam ("Citroen DS3 RRC") WRC2 ieskaitē - pirmajā sacensību dienā viņš izstājās pārbraucienā uz pēdējo posmu Lisabonā, jo beidzās rezerves riepas. Otrajā dienā viņa auto radās problēmas ar hidrauliku un polis palika 10. ātrumposmā. Līderis WRC2 ieskaitē joprojām ir soms Esapeka Lappi ("Škoda Fabia S2000").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!