Foto: Ferrari

Francijā, Pola Rikāra trasē tiek aizvadīta šā gada pirmā F-1 testu sesija, kurā trīs komandu pārstāvji izmēģina šīssezonas "Pirelli" riepas.

Sesijā, ko īpaši organizē "Pirelli", piedalījās Kimi Raikonens ("Ferrari"), Daniels Rikjardo ("Red Null") un "McLaren" komandas beļģu testpilots Stofels Vandorns. Pirmssezonas testos riepu ražotāji vēlas uzlabot saikni ar pilotiem un sagatavot jaunajai sezonai pēc iespējas kvalitatīvākas riepas, ziņo ārzemju mediji.

Testu laikā trase tika speciāli lieta, lai izmēģinātu riepu "uzvedību" arī uz slapja seguma, bet komandas izmantoja pagājušā gada bolīdus.

"Pagaidām vēl pāragri par kaut ko spriest," portāls "motorsport.com" citē Raikonenu. "Mums bija pagājušā gada riepas, daži jauno riepu paraugi, bet man pagājušā gada riepas šķita labākas."

Raikonenam un Rikjardo izdevās izbraukt 99 apļus, turklāt "Red Bull" bolīds gandrīz par sekundi apsteidza "Ferrari", uzrādot labāko apļa laiku. Ātrāks par Raikonenu bija pat Vandorns, kurš pirmajā sesijas dienā gan veica tikai 87 apļus, jo "McLaren" bolīdu atkal piemeklēja tehniskas problēmas.

"Mums "atteica" dzinējs," izdevumam "Autosport" atklāja Vandorns. "Komanda palūdza apstādināt mašīnu, un tā pirmā testu diena mums beidzās. Visas komandas izmantoja pagājušā gada dzinējus, un es nezinu, cik daudz kilometru bija nobraucis manējais. Jebkurā gadījumā, plānojām uz otro dienu dzinēju nomainīt, taču tas diemžēl sabojājās."

Otrajā testu sesijas dienā Rikjardo nomainīs otrs "Red Bull" pilots, krievs Daņila Kvjats, bet ar "Ferrari" brauks Sebastjans Fetels. "McLaren" sesiju turpinās Vandorns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!